Yayıncı "İstmag Magazin Gazetecilik" için listeleme
Toplam kayıt 29, listelenen: 21-29
-
Mutfakta Bilim Var-Eylül 2023: Lütfen Yemeğimi Eleştir(me)!
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)Hepimizin malumu olduğu üzere TV’de gezinirken yemek yarışmalarına rastlamayanımız yoktur. Bir kısmımız bu programlardaki acımasız ve kendini bilmez eleştirileri gördükçe kahrolmaktadır. Aslında insanımızın eleştiri ... -
Mutfakta Bilim Var-Haziran 2023: Kurban Bayramında Mutfakta Nelere Dikkat Etmeliyiz?
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)Malumunuz Kurban Bayramını haziran ayı içinde idrak ediyoruz. Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramı da mutfaklarımızı, beslenme düzenimizi ve yemek alışkanlıklarımızı etkileme potansiyeline sahip. Bunun yanında ... -
Mutfakta Bilim Var-Kasım 2023: Lezzetin bilimi de olur mu?
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)Temel bilimlerden sayılan fiziğin, kimyanın ve biyolojinin bilimi olur da, lezzetin de bilimi olmaz mı? Bence insanoğlunun on binlerce yıldır vazgeçemediği lezzetin de bilimi olur. Sizlere bununla ilgili bilimsel ... -
Mutfakta Bilim Var-Mart 2023 : Tuğrul Şavkay (1951-2003) Türkiye Gastronomisinin Büyük ustası
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2024)Son iki yazımda, gastronomi alanına büyük katkılar sağlamış ve yiyecek ve içecek sektörünü dönüştürmüş Fransız gastronom ve şefler Escoffier ve Carême’den bahsetmiştim. Bu yazının konusu ise Türkiye’nin öncü ve en önemli ... -
Mutfakta Bilim Var-Mayıs 2023: Meyve ve Sebze Tüketiminin Önemi
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)İnsanlık tarihi incelendiğinde ilk ve en önemli besin maddelerinin başında her zaman sebze ve meyve çeşitleri gelmiştir. Mayıs ayı içindeyiz baharla birlikte mevsim meyve ve sebzeleri daha da bollaşacak ve tazesini tüketme ... -
Mutfakta Bilim Var-Mayıs 2024: İstanbul Mutfağı: Kadim Kültürlerin Buluştuğu Bir Mutfak (2)
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2024)Tarihi İstanbul mutfağı, temel olarak Osmanlı Saray ve Halk mutfağı olmak üzere iki ana kategoriye ayrılabilir. Osmanlı saray mutfağı 15. yüzyılda gelişmeye başlamış ve özellikle Fatih’in İstanbul'u fethetmesinden sonra ... -
Mutfakta Bilim Var-Nisan 2024: Kadim Kültürlerin Buluştuğu Bir Mutfak
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2024)Konar ve göçer Türk topluluklarının mutfakları portatif ve pratik olmak zorundaydı. Sadece bir örnek vereceğim. Göçebe bir Türk ailesi yanında hepimizin yakından tanıdığı sac tava aparatını her daim taşımaktaydı. Aile ... -
Mutfakta Bilim Var-Ocak 2024: Marie-Antoine Carême (1784-1833) Şeflerin Kralı ve Kralların Şefi
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2024)Geçen yazımda Fransız Mutfağının Dünya Mutfakları arasından sıyrılarak üst sıralara yerleşmesinde önemli kilometre taşlarından biri olan Şef Auguste Escoffier’i (Agust Eskofier) yazmıştım. Diğer önemli şahsiyet ise ... -
Mutfakta Bilim Var-Temmuz 2023: Mutfağın Akıllısı Olur mu?
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)Hepimizin malumu olduğu üzere son günlerde yapay zekâ çokça konuşulur oldu. Yapay zekâ tüm alanlarda olduğu gibi yakın bir gelecekte mutfaklarımızı da etkileyecek gibi duruyor. Yapay zekâyı ve robotik sistemleri de ...