Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2024-02-21T14:00:57Z
dc.date.available2024-02-21T14:00:57Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/7060
dc.description.abstractGeçen yazımda Fransız Mutfağının Dünya Mutfakları arasından sıyrılarak üst sıralara yerleşmesinde önemli kilometre taşlarından biri olan Şef Auguste Escoffier’i (Agust Eskofier) yazmıştım. Diğer önemli şahsiyet ise Marie-Antoine Carême’dir ki ondan söz etmemek olmaz. Şeflerin Kralı ve Kralların Şefi olarak nam salmış Carême (Karem) mutfağı yeniden inşa eden ünlü bir Fransız şefti. On Sekizinci ve On Dokuzuncu yüzyıllarda Fransız mutfağı ve dünya mutfak sanatları üzerinde derin bir etki bırakmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstmag Magazin Gazeteciliken_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectŞeflerin Kralı ve Kralların Şefien_US
dc.subjectAşçılık Kariyerien_US
dc.subjectAşçılık Mesleğine Olan Katkılarıen_US
dc.titleMutfakta Bilim Var-Ocak 2024: Marie-Antoine Carême (1784-1833) Şeflerin Kralı ve Kralların Şefien_US
dc.typecontributionToPeriodicalen_US
dc.relation.ispartofYemek Zevki Dergisien_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6391-4887en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal - Editör Denetimli Dergien_US
dc.institutionauthorDoğan, Murat


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster