dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2024-02-21T14:00:57Z | |
dc.date.available | 2024-02-21T14:00:57Z | |
dc.date.issued | 2024 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/7060 | |
dc.description.abstract | Geçen yazımda Fransız Mutfağının Dünya Mutfakları arasından sıyrılarak üst sıralara
yerleşmesinde önemli kilometre taşlarından biri olan Şef Auguste Escoffier’i (Agust Eskofier)
yazmıştım. Diğer önemli şahsiyet ise Marie-Antoine Carême’dir ki ondan söz etmemek olmaz.
Şeflerin Kralı ve Kralların Şefi olarak nam salmış Carême (Karem) mutfağı yeniden inşa eden
ünlü bir Fransız şefti. On Sekizinci ve On Dokuzuncu yüzyıllarda Fransız mutfağı ve dünya
mutfak sanatları üzerinde derin bir etki bırakmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstmag Magazin Gazetecilik | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Şeflerin Kralı ve Kralların Şefi | en_US |
dc.subject | Aşçılık Kariyeri | en_US |
dc.subject | Aşçılık Mesleğine Olan Katkıları | en_US |
dc.title | Mutfakta Bilim Var-Ocak 2024: Marie-Antoine Carême (1784-1833) Şeflerin Kralı ve Kralların Şefi | en_US |
dc.type | contributionToPeriodical | en_US |
dc.relation.ispartof | Yemek Zevki Dergisi | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-6391-4887 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal - Editör Denetimli Dergi | en_US |
dc.institutionauthor | Doğan, Murat | |