dc.contributor.editor | Özkarabulut, Ayşe Huri | |
dc.contributor.other | Onur Öztürk, Hande Nur | |
dc.date.accessioned | 2018-12-13T20:36:42Z | |
dc.date.available | 2018-12-13T20:36:42Z | |
dc.date.issued | 2016-05-01 | |
dc.identifier.issn | 2459-0045 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/680 | |
dc.description | TARÇIN:
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrenci Dergisi
Sayı: 2015-2016 • ISSN: 2459-0045
İstanbul Gelişim Üniversitesi Adına Sahibi
Prof. Dr. Burhan AYKAÇ
Genel Yayın Yönetmeni
Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yüksel BARUT
Dergi Sorumlu Müdür ve Editörü
Öğ. Gör. Ayşe Huri ÖZKARABULUT
Yazı İşleri Müdürü
Ar. Gör. Hande Nur ONUR
Yayına Hazırlayan
Uzm. Ahmet Şenol ARMAĞAN
Kapak Tasarımı
Ümit ÇEVİK | en_US |
dc.description.abstract | Editörden
Tarçın Dergisi, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık
Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik
Bölümü’nde öğrenim gören ve özellikle üçüncü sınıf
öğrencilerinin katkılarıyla çıkarılan bir öğrenci
dergisidir.
Amacımız, öğrencilerimizi kendi konularıyla ilgili
araştırma yapmaya, bilgileri paylaşmaya
yöneltmektir. Ayrıca, mesleklerini tanıtmada gayret
gösterip etik ilkelere uymalarını sağlamaktır.
Dergimizin nice seneler aynı güzelliklerle çıkması
dileğiyle…
Öğ. Gör. Ayşe ÖZKARABULUT | en_US |
dc.description.tableofcontents | İçindekiler
Editörden iii
İçindekiler v
Konu Özetleri 1
İGÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdür
Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arda Öztürkcan
ile Röportaj 9
Diyetisyen: Tanımı ve Görev Alanları 15
Öğrencilerden Gelen Yazılar 24
BİR DİYETİSYEN GÖZÜYLE YUMURTA 29
FAST-FOOD 35
Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4. Sınıf
Öğrencisiyle Yapılan Röportaj 41
ÇÖREK OTU 45
LİKOPEN 57
TARÇIN - vi
Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1.Sınıf
Öğrencisiyle Yapılan Röportaj 65
SARIMSAK 69
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR
(GDO) 73
2015’teki Etkinliklerimiz 77
Posterlerimizden… 81
Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Öğrencilerinde Beslenme Durumu
Tespitinde BKİ ve Beden Memnuniyeti
İlişkisi 81
KETEN TOHUMU 87
Doğru Bildiğimiz Yanlışlar 95
Kalsiyumun Kemikleri İçin Önemi 97
3. Sınıf Grup Resimleri 100 | tr |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Research Subject Categories::MEDICINE::Social medicine::Public health medicine research areas | en_US |
dc.subject | Research Subject Categories::INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Health and medical services in society | en_US |
dc.subject | Research Subject Categories::MEDICINE::Physiology and pharmacology::Physiology::Nutrition | en_US |
dc.title | TARÇIN Dergisi, Sayı: 2015-2016 | en_US |
dc.title.alternative | TARÇIN Journal, Issue: 2015-2016 | en_US |
dc.type | other | en_US |
dc.department | İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu | |
dc.relation.publicationcategory | Diğer | en_US |