Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTorusdağ, Gülşen Berat
dc.contributor.authorÖzkan Önem, Esra
dc.contributor.authorSami, Fuat
dc.contributor.authorKızıldemir, Özgür
dc.date.accessioned2023-12-24T16:55:50Z
dc.date.available2023-12-24T16:55:50Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.issn2619-9548
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/6786
dc.description.abstractYerel mutfaklar, 21. yüzyılın ilk çeyreğine geldiğimiz bugünlerde turistlerin destinasyon seçiminde yükselen motivasyon unsurlarından birisi olarak dikkat çekmektedir. Birçok destinasyon, daha fazla turist çekmek için yerel mutfak kültürünü turizm ürününe entegre etmekte, destinasyonların tanıtımı ve pazarlanması amacıyla yerel mutfak kültürlerini ön plana çıkarmaya çalışmaktadır. Bu makalenin amacı, özellikle son yıllarda, destinasyon pazarlamasında önemli bir cazibe faktörü olarak oldukça yüksek ivme kazanan gastronomi turizmi üzerine, yerel mutfak kültürünün etkisine dikkat çekmektir. Bu amaçla konuya ilişkin bir literatür taraması yapılmış ve veriler döküman analizi yöntemiyle değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda yerel mutfak ve gastronomi turizmi üzerine özellikle nitel çalışmaların ağırlık kazandığı görülmektedir. Yerel mutfak kültürünün gastronomi turizmine olan olumlu etkilerinin araştırmaların öncelikli konusunu oluşturduğu dikkat çekmektedir.en_US
dc.description.abstractThese days when we come to the first quarter of the 21st century, local cuisine draws attention as one of the rising motivational factors in the destination selection of tourists. Many destinations integrate the local culinary culture into the tourism product in order to attract more tourists, and try to bring local culinary cultures to the fore in order to promote and market the destinations. The aim of this article is to draw attention to the effect of local cuisine culture on gastronomy tourism, which has gained momentum as an important attraction factor in destination marketing, especially in recent years. For this purpose, a literature review on the subject was made and the data were evaluated by document analysis method. As a result of the research, it is seen that especially qualitative studies on local cuisine and gastronomy tourism have gained weight. It is noteworthy that the positive effects of local cuisine culture on gastronomy tourism constitute the primary subject of research.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherRahman Temizkanen_US
dc.relation.isversionof10.33083/joghat.2022.114en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDestinasyonen_US
dc.subjectGastronomi Turizmien_US
dc.subjectYerel Mutfak Kültürüen_US
dc.subjectDestinationen_US
dc.subjectGastronomy Tourismen_US
dc.subjectLocal Culinary Cultureen_US
dc.titleYerel Mutfakların Gastronomi Turizmi Çerçevesinde Değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeEvaluation of Local Cuisine Within The Framework of Gastronomy Tourismen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofJournal of gastronomy, hospitality and travel (Online)en_US
dc.departmentİstanbul Gelişim Meslek Yüksekokuluen_US
dc.authoridorcid.org/ 0000-0002-0934-5115en_US
dc.authoridorcid.org/ 0000-0003-0104-8981en_US
dc.authoridorcid.org/ 0000-0002-3195-2034en_US
dc.authoridorcid.org/ 0000-0003-4040-4547en_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage66en_US
dc.identifier.endpage82en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.institutionauthorSami, Fuat


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster