dc.contributor.author | Çerkez, Mehtap | |
dc.contributor.author | Kızıldemir, Özgür | |
dc.date.accessioned | 2023-11-09T19:22:36Z | |
dc.date.available | 2023-11-09T19:22:36Z | |
dc.date.issued | 2020 | en_US |
dc.identifier.issn | 2587-0890 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/6331 | |
dc.description.abstract | Dünyada yapay zekâya olan talep yiyecek içecek sektöründe günden güne artmaktadır. Çalışma
yapay zekâ ve robotik teknoloji uygulamasının yer aldığı bir restoranda gerçekleştirilmiştir.
Araştırmada tüketicilerin teknoloji kullanımı ve beklentileri konusundaki mevcut durumunu ve
yaş grupları arasındaki farkları ortaya çıkarmak amacıyla nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır.
Tüketici davranışlarını yerinde tespit etmek için katılımcı gözlem metodu kullanılmıştır.
Araştırma sonunda tüm yaş gruplarının robotlara olan ilgisinin fazla olduğu tespit edilmiş ama
akıllı masalara olan ilgi gençler arasında daha az iken, çocuklar tarafından daha çok
kullanılmaktadır. Aynı zaman da akıllı masalar yemek sırasında fonksiyonel olarak
kullanılamamaktadır. Tüketiciler yemek siparişi esnasında akıllı masayı kullanma yerine
geleneksel sipariş yöntemini kullanmayı tercih etmektedirler. Araştırma sonucunda edinilen
bulgular doğrultusunda, ülkemizde yeni olan bu uygulamalar, Dünya’daki benzer gelişmeler
takip edilerek geliştirilmelidir. Böylelikle tüketici beklentileri karşılanacak, sektörün gelişmesi
sağlanacaktır. | en_US |
dc.description.abstract | The demand for artificial intelligence in the world is increasing day by day in the food and
beverage industry. The study was carried out in a restaurant with artificial intelligence and
robotic technology application. In the research, qualitative research method was used to reveal
the current status of consumers on technology usage and expectations and the differences
between age groups. Participatory observation method was used to detect consumer behaviors
on-site. At the end of the research, it has been determined that all age groups have a great interest
in robots, but the interest in smart tables is less among young people, but it is used more by
children. At the same time, smart tables cannot be used functionally during meals. Consumers
prefer to use the traditional order method instead of using the smart table when ordering food.
In line with the findings obtained as a result of the research, these new applications in our country
should be developed by following similar developments in the world. Thus, consumer
expectations will be met and the sector will be improved. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Yüksel Öztürk | en_US |
dc.relation.isversionof | 10.26677/TR1010.2020.394 | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Yapay Zekâ | en_US |
dc.subject | Robot | en_US |
dc.subject | Akıllı Masa | en_US |
dc.subject | Tüketici | en_US |
dc.subject | Restoran | en_US |
dc.subject | Artificial Intelligence | en_US |
dc.subject | Robot | en_US |
dc.subject | Smart Table | en_US |
dc.subject | Consumer | en_US |
dc.subject | Restaurant | en_US |
dc.title | Yiyecek–İçecek İşletmelerinde Yapay Zekâ Kullanımı | en_US |
dc.title.alternative | Use of Artificial Intelligence in Food and Beverage Business | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.ispartof | Türk Turizm Araştırmaları Dergisi | en_US |
dc.department | Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu | en_US |
dc.authorid | https://orcid.org/0000-0003-0494-8088 | en_US |
dc.authorid | https://orcid.org/0000-0003-4040-4547 | en_US |
dc.identifier.volume | 4 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 1264 | en_US |
dc.identifier.endpage | 1278 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.institutionauthor | Kızıldemir, Özgür | |