dc.contributor.author | İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu | |
dc.date.accessioned | 2023-11-03T07:35:19Z | |
dc.date.available | 2023-11-03T07:35:19Z | |
dc.date.issued | 2023 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/6195 | |
dc.description.abstract | İkinci Parmak İzimiz: Mikrobiyota
Vücudumuzdaki mikroorganizmaların varlığı eskinden
beri bilinmektedir. Zararlı ve zararsız
mikroorganizmalarla paylaştığımız vücudumuzdaki
mikroorganizmalar sağlıklı bir insan vücut kitlesinin %1-
2’sini oluşturmaktadır (1). İnsan vücudunda barınan bu
mikroorganizma topluluğu mikrobiyota olarak
adlandırılmaktadır. Mikrobiyotanın sahip olduğu genetik
materyele ise mikrobiyom denilmektedir (2). | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | İstanbul Gelişim Üniversitesi | en_US |
dc.subject | İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu | en_US |
dc.subject | Bültenler | en_US |
dc.title | İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Aylık Haber ve Etkinlik E-Bülteni (Sayı: 33, Eylül 2023) | en_US |
dc.type | other | en_US |
dc.department | Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu | en_US |
dc.identifier.issue | 33 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Diğer | en_US |