dc.contributor.author | Alıntaş, Oğulcan | |
dc.date.accessioned | 2023-04-18T09:43:11Z | |
dc.date.available | 2023-04-18T09:43:11Z | |
dc.date.issued | 2021 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/4481 | |
dc.description | Danışman: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZGÜR KIZILDEMİR
Yer Bilgisi: İstanbul Gelişim Üniversitesi / Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / Gastronomi Ana Bilim Dalı
Konu: Gastronomi ve Mutfak Sanatları = Gastronomy and Culinary Arts | en_US |
dc.description.abstract | Artan nüfus ile birlikte paralellik gösteren gıda üretimi her geçen dönemde artış eğilimini de beraberinde getirmiştir. Üretilen gıdaların belirli bir oranı birçok nedene bağlı olarak kayıplara sebep olabilmektedir. Üretilen gıdaların üçte biri isaf edilmektedir. Son yıllarda artan küresel ısınma ve kaynakların tükenme eğilimine girmesi ile gıda israfı önüne geçilmesi gereken bir sorun olarak görülmeye başlanmıştır. İsrafın önüne geçilebilmesi için bireylerin gıda israfına yönelik görüşleri incelenmiştir. Katılımcılara demografik özelliklerine, gıda güvenliği ve gıda israfına yönelik bilgi düzeylerini ortaya çıkartacak soruların yanı sıra gıda israfına yönelik davranışlarını ortaya çıkartacak sorular sorulmuştur. Gastronomi öğrencilerinin gıda güvenliği ve gıda israfına yönelik bilgi düzeyleri ve bu konudaki davranışlarının aynı olup olmadığı ortaya konmuştur. Bu çalışmada gıda israfının tanımı, israfa uğrayan gıdanın miktarı, sebepleri, gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin bilgi düzeylerinin belirlenmesi ve israfa yönelik çözümlerine yönelik önlemler verilmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | Food production, which parallels with the growing population, has also led to an increasing trend in each passing period. A certain proportion of foods produced can cause losses due to many reasons. A third of the food produced ISAF. In recent years, with increasing global warming and the trend of depletion of resources, food waste has started to be seen as a problem that needs to be prevented. In order to prevent waste, individuals ' views on food waste were examined. In this study, the definition of food waste, the amount of wasted food, its causes, the determination of the knowledge levels of gastronomy and culinary arts students and the measures for their solutions to waste were given. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Gıda | en_US |
dc.subject | gıda israfı | en_US |
dc.subject | gıda kayıpları | en_US |
dc.subject | gıda güvenliği | en_US |
dc.subject | gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri | en_US |
dc.subject | Food | en_US |
dc.subject | food waste | en_US |
dc.subject | food losses | en_US |
dc.subject | food safety | en_US |
dc.subject | gastronomy and culinary arts students | en_US |
dc.title | Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin gıda israfı ve gıda güvenliği hakkında görüşleri: İstanbul ili örneği | en_US |
dc.title.alternative | Gastronomy and culinary arts students' views on food waste and food safety: Example of Istanbul province | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.department | Lisansüstü Eğitim Enstitüsü | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |