Konu "Gastronomi Kültürü" için İGÜ Akademik Birimleri listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Gastronomi tarihi ve kültürü açısından baharatın değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)İlk insandan bu yana toplumlar hayatta kalabilmek için yeme içme ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmışlardır. Bu çaba altında yapılan bütün çalışmalara günümüzde modern adı ile gastronomi olarak ifade edilmektedir. Gastronominin ... -
Kahvenin Türk Gastronomi Tarihi ve Kültürü Açısından Değerlendirilmesi
(Toros Üniversitesi, 2023)Kahve bitkisi Rubiaceae ailesinin Coffea cinsinde hoş kokan beyaz çiçekli, kiraza benzeyen iki çekirdekli kırmızı meyveleri olan Tropikal bir ağaçtır. Geleneksel üretim yöntemlerinde; kahve meyveleri olgunlaştıktan sonra ...