Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTepecik, Gökhan
dc.date.accessioned2018-12-07T08:23:52Z
dc.date.available2018-12-07T08:23:52Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/331
dc.descriptionDanışman: Mustafa Nizamoğluen_US
dc.description.abstractToplumun; ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi zihinsel ve bedensel olarak sağlıklı bireylere sahip olmasıyla mümkündür. Sağlıklı bireylerin yetiştirilmesinde en önemli temel şart, topluma dengeli beslenme bilincinin yerleştirilmesidir. Dengeli beslenme; insanların hastalıklardan uzak, sağlıklı ve huzur içerisinde yaşamasını sağlar. Ülkemizde dengesiz beslenmeye, topraktaki mineral maddelerin dengesizliğine ve bozuk gıdalara bağlı olarak başta kanser olmak üzere çok sayıda metabolik hastalıklar görülmektedir. Beslenme durumumuz incelendiğinde; kentsel ve kırsal bölgelere, ekonomik ve kültürel yapılara göre büyük farklılıklar göstermektedir. Beslenmede yaygın olarak kullanılan temel besin maddelerini ekmek ve diğer tahıl ürünleri oluşturmaktadır. Geleneksel diyetlerimizin sebze, meyve ve tahıllara dayalı olması sağlığımız açısından büyük avantaj olmuştur. Ülkemizde çevresel ve toplumsal kültür yapılarının değişimine paralel olarak fiziksel aktivite ve spora katılım giderek artmaktadır. Müsabaka sporlarının yanı sıra günümüz yaşamında, kişilerin sağlık için düzenli aktivite yapmalarının önemine dikkat çekilmektedir. Aktif yaşam ve spora olan ilginin artması ile birlikte, aktif kişiler ve sporcuların beslenmesi de giderek daha fazla konuşulan, araştırılan bir konu olarak gündeme gelmekte; fiziksel aktivite ve spor beslenmesi ile ilgili temel bilgilerin öğrenilmesini zorunlu kılmaktadır. Beslenme ile ilgili bilgilerin aktif kişiler, sporcular, antrenörler ve sağlık profesyonelleri tarafından bilinmesi ve uygulanması oldukça önemlidir. Spor bilimlerinin de önemli dallarından biri olarak kabul edilen spor beslenmesi, sporcunun hem genel sağlığını hem de spor performansını etkileyen ve üzerinde dikkatle durulması gereken bir konudur. Beslenme hatalarına karşı bedenin daha hassas durumda olduğu bu dönemde, bir taraftan beslenme ile ilişkili yetişkin hastalıklarının temeli oluşurken diğer taraftan gençlerin ailelerinden bağımsız olarak yemek yeme alışkanlıkları ve tercihleri de gelişmektedir. Bu çalışmada İstanbul Büyükşehir Belediyesi 12-16 Yaş Voleybol takımında mücadele eden sporcuların beslenme bilgi düzeylerini araştırmaktır.en_US
dc.description.abstractThe Society; economic and social development is possible by having mental and bodily healthy individuals. The most important basic condition in the training of healthy individuals is the placement of a balanced balanced nutrition awareness. Balanced nutrition allows people to live in a healthy and peaceful environment far away from diseases. To live unbalanced nutrition in our country, a number of metabolic diseases, especially cancer, are seen due to unbalanced and damaged foods. When we examined our nutritional status; urban and rural areas, economic and cultural structures. The main foodstuffs widely used are bread and other cereal products. The fact that our traditional diets are based on vegetables, fruits and cereals is a great advantage in terms of our health. Parallel to the change of environmental and social culture structures in our country, physical activity and participation in the spore are increasing. In addition to the competition sports, attention is paid to the importance of regular activities for health of people in today's life. Along with the increased interest in active life and spores, the feeding of active people and athletes is becoming increasingly popular as a research topic, and it requires that basic information about physical activity and sports nutrition be learned. The information about active individuals, athletes, It is very important to know and apply by trainers and health professionals. Sports nutrition, which is regarded as one of the important branches of sports science, is a subject that affects both general health and sports performance of sportsman. Eating habits and preferences also develop independently of the other side of the youth while the body is more susceptible to nutritional errors. In this study, the Istanbul Metropolitan Municipality 12-16 Age Voleyball team's nutrition knowledge levels To investigate.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectResearch Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Social work::Sports researchen_US
dc.titleİstanbul Büyükşehir Spor Kulübü Voleybol Branşında 12-16 Yaş Grupları Sporcularının Beslenme Bilgi Düzeylerinin İncelenmesien_US
dc.title.alternativeThe Research of the Knowledge Level About Nutrition of Sports Men From Age Group of 12-16 in the Volleyball Teams of Istanbul Büyükşehir Sports Cluben_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster