İstanbul Gelişim Üniversitesi Haftalık Üniversite Bülteni (17-21 Ocak 2022)
Özet
SUSFOOD2 – FOSCH 2021 ortak çağrı sonuçları belli oldu. Toplam 13 ülkeden,
195 araştırmacının, 31 ulusötesi projenin yer aldığı çağrıda İstanbul Gelişim
Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat
Doğan’ın danışmanı olduğu “IPSUS- Geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde
edilen ve bitki ve deniz yosunu proteinlerini kullanan iklim dostu yenilikçi
gıdalar’’ başlıklı proje teklifi, desteklenmeye uygun bulundu.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, SİSTEM ŞOKLARI VE SINIRLI DOĞAL KAYNAKLARA KARŞI
ÇÖZÜM ARANIYOR!
Avrupa Birliği tarafından 2020-2021 yılında yapılan Ufuk 2020 Programı
kapsamında desteklenen, FOSC (Food Systems and Climate) ve SUSFOOD2
(Sustainable Food Production and consumption), araştırmacılar için ortaklaşa
bir çağrıda bulundu. Çağrının temel amacı ise; gelecekte gıda sistemlerini daha sürdürülebilir hale getirilmesi için iklim
değişikliği, sistem şokları ve sınırlı doğal kaynaklara karşı çözümler bulunmasını sağlamak. Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın
danışmanlığında sunulan; “IPSUS - Climate smart food innovation using plant and seaweed proteins from upcycled sources-
Geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde edilen ve bitki ve deniz yosunu proteinlerini kullanan iklim dostu yenilikçi gıdalar’’
projesi, AB Çerçeve Programı bilimsel araştırma projeleri kapsamında desteklenecek beş projeden biri oldu.
Sayı
133Bağlantı
https://hdl.handle.net/11363/3268Koleksiyonlar
Aşağıdaki lisans dosyası bu öğe ile ilişkilidir: