dc.contributor.author | Şarkbay, Ömer Faruk | |
dc.date.accessioned | 2021-12-20T15:08:13Z | |
dc.date.available | 2021-12-20T15:08:13Z | |
dc.date.issued | 2021 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/3154 | |
dc.description | Danışman: DR. ÖĞR. ÜYESİ ABDÜLNAİM TEMUR
Yer Bilgisi: İstanbul Gelişim Üniversitesi / Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / İşletme Ana Bilim Dalı
Konu:İşletme = Business Administration | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın amacı; yalın yönetim anlayışının, işletmelerin hizmet kalitesine ve hizmeti alan taraflara etkilerinin analiz edilmesidir. Yalın yönetim, süreçleri iyileştiren veya maliyetleri düşüren bir araçlar ve teknikler takımı olarak tanımlanmaktadır. Sıfır hata veya sıfır israfın hedeflendiği yönetim şekli, yalın yönetimin en önemli amaçlarından birisidir. Yalın yönetim uygulamaları sağlık hizmetleri açısından bireylerin eşit düzeyde, güvenli, uygun yollardan ve hızlı bir şekilde hizmet alabilmelerini amaçlamaktadır. İşletmelerin, işleyen sistemlerde meydana gelen sorunların ve hataların en kısa zamanda çözmesi ve israftan kaçınması için önlemler almayı da amaçlamaktadır. Sözü edilen amaçları benimsemiş olan sağlık kurumları, yalın yönetim uygulamalarından yararlanarak her kademede bu teknikleri uygulamaları ile misyonlarını gerçekleştirmektedirler. Sağlık kuruluşlarının; yaşam kalitesinin artırılmasında, sağlıklı yaşam ve hastalık halinde sağlık hizmeti sunumu, insan yaşamında özel bir öneme sahiptir. Diğer taraftan, sağlık hizmetlerinin kalitesi, hastalığı kısa sürede teşhis ve erken tedavi; ülkelerin sosyo-ekonomik açıdan gelişmişlik düzeyinin de bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Bu bakımdan, sağlık kurumlarının verdikleri hizmetlerin kalitesinin ölçülebilmesi, bu süreçlerin bütünsel bir yaklaşımla ele alınmasını gerektirmektedir. | en_US |
dc.description.abstract | The aim of this study is; It is the analysis of the effects of the lean management approach on the service quality of the enterprises and the service receiving parties. Lean management is defined as a set of tools and techniques that improve processes or reduce costs. The management style in which zero error or zero waste is targeted is one of the most important goals of lean management. Lean management practices aim to enable individuals to receive services at an equal level, safe, appropriate ways and quickly in terms of healthcare services. It also aims to take measures for businesses to solve the problems and errors that occur in the operating systems as soon as possible and to avoid waste. Healthcare institutions that have adopted the aforementioned objectives, make use of lean management practices and realize their missions by applying these techniques at all levels. Health institutions; In improving the quality of life, healthy life and health service provision in case of illness have a special importance in human life. On the other hand, the quality of health services, diagnosis and early treatment of the disease; It is also accepted as an indicator of the socio-economic development level of the countries. In this respect, measuring the quality of the services provided by health institutions requires handling these processes with a holistic approach. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Yalın yönetim | en_US |
dc.subject | Yalın düşünce | en_US |
dc.subject | Hizmet | en_US |
dc.subject | Kalite | en_US |
dc.subject | Lean management | en_US |
dc.subject | Lean thought | en_US |
dc.subject | Service | en_US |
dc.subject | Quality | en_US |
dc.title | Yalın yönetim anlayışının, işletmelerin hizmet kalitesi ve hizmeti alan taraflara etkileri: Sağlık sektöründe bir uygulama | en_US |
dc.title.alternative | The impact of the lean management approach and their services to the quality of service and the provisions of the service: An application in the health sector | en_US |
dc.type | doctoralThesis | en_US |
dc.department | Lisansüstü Eğitim Enstitüsü | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |