dc.contributor.editor | Özkarabulut, Ayşe Huri | |
dc.contributor.other | Onur Öztürk, Hande Nur | |
dc.date.accessioned | 2021-06-03T10:39:59Z | |
dc.date.available | 2021-06-03T10:39:59Z | |
dc.date.issued | 2021 | en_US |
dc.identifier.issn | 2459-0045 | |
dc.identifier.issn | 2791-6499 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/2801 | |
dc.description.abstract | İÇİNDEKİLER
Editörden iii
İçindekiler v
Konu Özetleri vii
ONLİNE DİYETİSYENLİK NEDİR? NASIL UYGULANIR? 1
DİSBİYOSİZ NEDİR? 10
OMEGA 3 KAYNAĞI SEMİZOTU 16
TUZ TÜKETİMİNE GENEL BAKIŞ 21
KANSERDEN KORUNMAK İÇİN NASIL BESLENMELİYİZ? 26
KEMİK YOĞUNLUĞUNU ETKİLEYEN FAKTÖRLER 45
YÜKSEK FRUKTOZLU MISIR ŞURUBU 51
MALNÜTRİSYON ve BESLENME 57
DUYGUSAL AÇLIK NEDİR? 60
AŞURE VE BAĞIRSAK MİKROBİYOTASINA FAYDALARI 64
ZERDEÇAL 68
KURU BAKLAGİLLERİN BESLENMEMİZDEKİ YERİ 74
PEPTİK ÜLSERDE DİYETİN YERİ VAR MIDIR? 80
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİNDE İŞ KAZALARININ NEDENLERİ ve ÖNLENMESİ 89
SEBZELER İÇİN SAĞLIKLI HAZIRLAMA ve PİŞİRME
ÖNERİLERİ 104
ÇAYIN FAYDALARI 109
SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME NEDİR? DİYETİSYENLERE
DÜŞEN GÖREVLER NELERDİR? 116
SU HAYATTIR 123 | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | İstanbul Gelişim Üniversitesi | en_US |
dc.subject | İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi | en_US |
dc.subject | Hakemsiz dergiler | en_US |
dc.subject | Tarçın Dergisi | en_US |
dc.title | TARÇIN Dergisi, Sayı: 2020-2021 | en_US |
dc.type | other | en_US |
dc.department | Sağlık Bilimleri Fakültesi | en_US |
dc.identifier.issue | 2020-2021 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Yazar Denetimli Yayın | en_US |