İstanbul Gelişim Üniversitesi Haftalık Üniversite Bülteni (31 Ağustos - 4 Eylül 2020)
Özet
Türk mutfağı severlere eğitici kitap: 120 lezzet bir arada olacak
Türk mutfağının lezzetlerini yansıtan yaklaşık 120 çeşit yemek, geçmişi,
tarifi ve besin değerleriyle birlikte Türk Mutfak Kültürü kitabında yer alacak.
Yaklaşık 3 ay sonra meraklılarıyla buluşacak kitabın, yeni eğitim almaya
başlayan lise ve üniversite öğrencileri için de iyi bir kaynak olması bekleniyor.
Mercimek çorbası, dolma, köfte, tas kebabı, pilav gibi Türk mutfağının daha
birçok klasik yemeği, İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından
seçilerek kitap haline getirilecek. Çalışmalarına başlanan kitapta 120 çeşit
yemek, tarifleri, tarihleri ve besin değerleriyle birlikte yer alacak. Kılavuz kitap
olması için çalışmalara hızla devam ettiklerini dile getiren üniversitenin genel
sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Serdar Çöp, “Türk kültürü bağlamında yiyeceklerin
geçmişten bugüne nasıl bir yapı ile devam ettiğini anlatmaya çalışacağız. Modern mutfağın Osmanlı döneminden itibaren
şekillendiğini görmekteyiz. Tarih öncesi dönemler, Türk mutfağını etkileyen unsurlar arasında yer almakta. Kitapla birlikte, Türk
mutfağının endüstriyelleşmesi noktasına da katkı sağlamayı planlıyoruz” dedi. Kitabın içeriğini zenginleştirmek için mutfakta
pişen 120 yemek, üniversitenin öğrencileri tarafından stüdyoda fotoğraflanıyor.
Haberin devamı için www.gelisim.edu.tr’yi ziyaret edebilirsiniz.
Cilt
4Sayı
29Bağlantı
https://hdl.handle.net/11363/2389Koleksiyonlar
Aşağıdaki lisans dosyası bu öğe ile ilişkilidir: