Konu "Gastronomi" için İGÜ Yayınları listeleme
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
-
Fonksiyonel gıdaların gastronomideki önemi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)Fonksiyonel gıdalar bireylerin sağlıklı olmasında önemli rol oynamakta ve hastalık riskini azaltmaktadır. Gastronomi ülke ya da bölge mutfaklarını, bir ülkenin ya da bölgenin yiyeceklerini, yeme-içme alışkanlıklarını, ... -
Gastronomi Turizminin Gelişiminde Gastronomi Festivalleri ve Türkiye’deki Mevcut Durum
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)Etkinlik turizmi kapsamında değerlendirilen gastronomi festivalleri, son dönemlerde gastronomi turizminin gelişiminde daha fazla incelenen bir alan haline gelmiştir. Özellikle turistik faaliyetlerin çeşitlendiği günümüzde, ... -
Geleceğin Yemek Hizmetleri: Uzayda Beslenme Sistemleri
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2023)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Beslenme, sağlığın korunması ve yaşamın sürdürülmesi için gerekli olan besin öğelerinin yeterli ve dengeli şekilde vücuda alınması ve kullanılmasıdır. Uzayda beslenme ise, uzayda sağlığın ... -
Kur’an-ı Kerim’de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Kütüb-i Sitte Bağlamında Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Bu çalışma ile İslamiyet’in mukaddes kitabı Kur’an-ı Kerim’de yer almakta olan gastronomi unsurlarının belirlenmesi ve en önemli hadis kitaplarının bir külliyatı olan Kütüb-i Sitte bağlamında ... -
Şarap, Önoloji ve Şarap Turizmine Genel Bir Bakış
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)Amaç: Yapılan bu çalışmada şarap, Önoloji ve şarap turizmi konularına yönelik mevcut literatür üzerinden derinlemesine inceleme yapılarak ilgili konu başlıkları hakkında bilgi verilmesi, literatürün desteklenmesi ve ...