Bölüm "Güzel Sanatlar Fakültesi" İGÜ Yayınları için listeleme
Toplam kayıt 28, listelenen: 1-20
-
ART/icle: Journal of Art and Design: Principles of Publication and Rules for Writing
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)Purpose and Scope: The purpose is to determine the procedures of publication of ART/icle: Journal of Art and Design within Istanbul Gelisim University. The aim of the journal is to create a common academic platform from ... -
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi, Cilt 1, Sayı 2, Aralık 2021
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)İÇİNDEKİLER / CONTENTS Sayfa/Page iii Danışma Kurulu / Advisory Board iv Bu Sayının Hakemleri / Reviewers for This Issue v İçindekiler / Contents ARAŞTIRMA MAKALELERİ / ORIGINAL RESEARCH ARTICLES 180-194 Öznur ... -
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi, Cilt 3, Sayı 1, Haziran 2023
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2023)İÇİNDEKİLER / CONTENTS Sayfa/Page iii Danışma Kurulu / Advisory Board iv Bu Sayının Hakemleri / Reviewers for This Issue v İçindekiler / Contents ARAŞTIRMA MAKALELERİ / ORIGINAL RESEARCH ARTICLES 1-35 Emine ... -
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi, Cilt 3, Sayı 2, Aralık 2023
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2023)İÇİNDEKİLER / CONTENTS Sayfa/Page iii Danışma Kurulu / Advisory Board iv Bu Sayının Hakemleri / Reviewers for This Issue v İçindekiler / Contents ARAŞTIRMA MAKALELERİ / ORIGINAL RESEARCH ARTICLES 110-134 Minel ... -
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi: Yayın İlkeleri ve Yazım Kuralları
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)Amaç ve Kapsam: Amaç, İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde yer alacak olan ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi’nin yayımına ilişkin esasları belirlemektir. Derginin amacı Güzel Sanatlar ve Tasarım alanlarındaki farklı ... -
Birinci Sınıf Restoranlarda Oluşan Gıda Atıklarının Oluşum Süreci Üzerine Bir İnceleme (Ankara-Çankaya Örneği)
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)Amaç: Bu çalışma ile birinci sınıf restoranlarda meydana gelen gıda atığı probleminin tam olarak hangi aşamalarda ortaya çıktığının tespit edilmesi ve buna bağlı olarak atık oluşumunun azaltılması amaçlanmaktadır. Yöntem: ... -
Costa-Gavras’ın Le Couperet ve Erdem Tepegöz’ün Zerre Filmlerinde Hiperrasyonalizm ve İşsizlik İlişkisi Üzerinden Zihniyet Dünyaları Karşılaştırması
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Bu çalışmanın amacı, Fransız düşünür Jean Baudrillard’ın ortaya attığı simülasyon kuramının en önemli kavramlarından biri olan ‘hiperrasyonalizm’i iki sinema filmi üzerinden inceleyerek bu ... -
COVID-19’da Sona Doğru: Kentsel Mekânda Değişim Sorunu
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)Giriş ve Çalışmanın Amacı: COVID-19 pandemisinde kentsel mekânda yaşanan değişimlerin, mimarlık ve planlama alanındaki disiplinlerle ilişkisi literatürde farklı şekillerde değerlendirilmektedir. Bu çalışmanın amacı, günümüzde ... -
Çağdaş Sanat Bağlamında Politik Değişimler Sürecinde Plamen Prodanov’un Sanatı
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)Amaç: Bu çalışma ile günümüzde sanatçının ve izleyicinin nasıl değiştiği, toplumlardaki değişimin, bilimin ve teknolojinin yükselişinin sanat alanına nasıl yansıdığı irdelenerek; bu bağlamda eski Doğu Bloku ülkesi iken ... -
Daire’nin Farklı İnanç ve Kültürlerden Günümüze Sanatsal İzdüşümlerine Dair Bir Seçki
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2024)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Çalışmada, daire formunun; farklı kültür, inanç ve felsefelerden, günümüz çağdaş sanat ve tasarım üretimlerine izdüşümlerinin, bir seçki niteliğinde örneklerle değerlendirilmesi, konu hakkında ... -
Diyabetikler İçin Geliştirilen Farklı Pataşu Hamurlarının Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Bu çalışmada, pastacılıkta birçok ürünün yapımında kullanılan pataşu hamurunun farklı unlar kullanılarak diyabet hastalarının tüketimine uygun hale getirilmesi amaçlanmıştır. Kavramsal/Kuramsal ... -
Esnaf Lokantalarında Kullanılan Kesme/Doğrama Tahtalarının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Amaç: Çalışma, gastronomi kültürünün vazgeçilmez bir unsuru olan esnaf lokantalarında gerçekleşmesi olası kritik halk sağlığı ve gıda güvenliği risklerinin başında gelen kesme/doğrama tahtalarından kaynaklı mikrobiyal ... -
Fluxus Okumalar
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Amaç: Bu çalışma; sanatta nesne, sanatçı kimliği, sanat-hayat ilişkisi, sanatın sunumu, alımlanması gibi hususları radikal bir şekilde sorgulayan Fluxus sanat hareketine ve bu hareket kapsamında yapılan üretimleri ... -
Fonksiyonel gıdaların gastronomideki önemi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)Fonksiyonel gıdalar bireylerin sağlıklı olmasında önemli rol oynamakta ve hastalık riskini azaltmaktadır. Gastronomi ülke ya da bölge mutfaklarını, bir ülkenin ya da bölgenin yiyeceklerini, yeme-içme alışkanlıklarını, ... -
Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Gastronomi tarihi insanoğlunun beslenme gereksinimleri ile şekillenmiş olup yemek ise biyolojik, sosyal, kültürel, dini, politik ve ekonomik dinamik değişkenlerle bağlantılıdır. Bu çalışma ile ... -
Gerbner’in Kültürel Göstergeler ve Ekme Kuramı Kapsamında “Minyonlar” Sinema Animasyon Film İncelemesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2024)Amaç: Gerçekliği kendi çıkar ve görüşleri doğrultusunda yeniden kurgulayan ve kitlelere ileten medya son dönemde çocukların en çok tercih ettiği animasyon sinema filmleri içeriğinde kültürel değerlere dair “kötülük” ... -
Görsel Sanatlar Öğretmen ve Öğrencilerinin Görüşleriyle Çizgi Filmlerde Kültür ve Görsel Kültür Aktarımı
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2024)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Çizgi filmler çocukların ve hatta yetişkinlerin severek ve eğlenerek izlediği programlardır. Çizgi filmlerdeki görseller izleyen bireylerin hafızalarında kalıcı olarak yer edebilmektedir. Bazı ... -
Investigation of the Effects of Kitchen Hygiene Training on Reducing Personnel-Associated Microbial Contamination
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2020)Aim: In this study, it was aimed to determine the effect of kitchen hygiene training given to kitchen personnel in terms of reducing microbial contamination caused by personnel. Method: Before and after kitchen hygiene ... -
KİTAP İNCELEMESİ: Bilimin Sineması: Postmodern Bilim, Bilimkurguyu Nasıl Değiştirdi?
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2023)Yazar: Emre Doğan, Bilimin Sineması: Postmodern Bilim, Bilimkurguyu Nasıl Değiştirdi? Doruk Yayınları, 2023, 334 s. ISBN: 978-975-553-977-5 -
KİTAP İNCELEMESİ: Mesleğin İncelikleri: Sosyal Bilimlerde Araştırma Nasıl Yürütülür?
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)Yazar: Howard S. Becker, Mesleğin İncelikleri: Sosyal Bilimlerde Araştırma Nasıl Yürütülür?, (çev.) Baran Öztürk, Gökçe Metin, Hatice Esra Mescioğlu, Levent Ünsaldı, Şerife Geniş, Ankara: Heretik Yayınları, 2015, 347 ...