Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKızıldemir, Özgür
dc.date.accessioned2020-02-07T19:59:55Z
dc.date.available2020-02-07T19:59:55Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/1944
dc.description.abstractTürk mutfak kültürünün uzun tarihsel süreçler sonucunda ortaya çıktığı ve dünyada önemli yere sahip olduğu söylenebilir. Afyonkarahisar’ın mutfak kültürü incelendiğinde yöredeki tarım ile hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapılması, yapılan yemeklerin içeriğini de etkilemiştir. Bu çalışma literatür incelenmesi olarak yapılmış olup; yörede sucuk, kaymak ve lokum ürünlerinin hem sıklıkla tüketildiği hem de Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin çoğu bölgesine ulaşımı açısından stratejik konumundan dolayı yöre dışına satışının olduğunu söylemek mümkündür. Bu yiyeceklerin yanı sıra haşhaşın genel olarak hamur işlerinin içeriğinde kullanıldığı, “bükme” gibi yöreye özgü önemli bir yiyeceklerinin olduğu ve patlıcandan da birçok çeşit yemeğin yapıldığı görülmüştür. Sonuç olarak Afyonkarahisar’ın mutfak kültürünün özgünlüğünü ortaya koyan ürünlerinin bulunduğu ve bu ürünlerin hem yöreye ekonomik katkı sağlaması hem de sıklıkla tercih edilmesi dikkat çekmektedir.en_US
dc.description.abstractTurkish culinary culture of long historical processes that occur as a result and said that it has a significant place in the world. When done intensively studied Afyonkarahisar culinary culture of agriculture and livestock activities in the region, has also influenced the content of the meals made. This study was conducted as a literature review; The local sucuk, cream and Turkish delight that both products are often consumed Afyonkarahisar both in terms of access to most of Turkey's possible to say that sales outside the region due to its strategic location. In addition to these foods, as well as poppy as used in the context of the overall pastries, "bükme" as indigenous is important to eat a variety of food and was also seen on the eggplant. Consequently, where the product demonstrating the specificity of Afyonkarahısar culinary culture and providing both economic contributions to the region of these products is remarkable both often be preferred.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherGazi University Faculty of Tourism, Department of Gastronomy and Culinary Artsen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2019.383en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectAfyonkarahisaren_US
dc.subjectMutfaken_US
dc.subjectKültüren_US
dc.subjectCuisineen_US
dc.subjectCultureen_US
dc.titleAfyonkarahisar Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirmeen_US
dc.title.alternativeAn Evaluation on the Cuisine Culture of Afyonkarahisaren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.departmentİktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesien_US
dc.authoridhttp://orcid.org/0000-0003-4040-4547en_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage647en_US
dc.identifier.endpage663en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess