dc.contributor.author | Kızıldemir, Özgür | |
dc.date.accessioned | 2020-02-07T19:59:55Z | |
dc.date.available | 2020-02-07T19:59:55Z | |
dc.date.issued | 2019 | en_US |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/1944 | |
dc.description.abstract | Türk mutfak kültürünün uzun tarihsel süreçler sonucunda ortaya çıktığı ve dünyada önemli
yere sahip olduğu söylenebilir. Afyonkarahisar’ın mutfak kültürü incelendiğinde yöredeki
tarım ile hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapılması, yapılan yemeklerin içeriğini de
etkilemiştir. Bu çalışma literatür incelenmesi olarak yapılmış olup; yörede sucuk, kaymak
ve lokum ürünlerinin hem sıklıkla tüketildiği hem de Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin çoğu
bölgesine ulaşımı açısından stratejik konumundan dolayı yöre dışına satışının olduğunu
söylemek mümkündür. Bu yiyeceklerin yanı sıra haşhaşın genel olarak hamur işlerinin
içeriğinde kullanıldığı, “bükme” gibi yöreye özgü önemli bir yiyeceklerinin olduğu ve
patlıcandan da birçok çeşit yemeğin yapıldığı görülmüştür. Sonuç olarak Afyonkarahisar’ın
mutfak kültürünün özgünlüğünü ortaya koyan ürünlerinin bulunduğu ve bu ürünlerin hem
yöreye ekonomik katkı sağlaması hem de sıklıkla tercih edilmesi dikkat çekmektedir. | en_US |
dc.description.abstract | Turkish culinary culture of long historical processes that occur as a result and said that it
has a significant place in the world. When done intensively studied Afyonkarahisar culinary
culture of agriculture and livestock activities in the region, has also influenced the content
of the meals made. This study was conducted as a literature review; The local sucuk, cream
and Turkish delight that both products are often consumed Afyonkarahisar both in terms of
access to most of Turkey's possible to say that sales outside the region due to its strategic
location. In addition to these foods, as well as poppy as used in the context of the overall
pastries, "bükme" as indigenous is important to eat a variety of food and was also seen on
the eggplant. Consequently, where the product demonstrating the specificity of
Afyonkarahısar culinary culture and providing both economic contributions to the region
of these products is remarkable both often be preferred. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Gazi University Faculty of Tourism, Department of Gastronomy and Culinary Arts | en_US |
dc.relation.isversionof | 10.21325/jotags.2019.383 | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Afyonkarahisar | en_US |
dc.subject | Mutfak | en_US |
dc.subject | Kültür | en_US |
dc.subject | Cuisine | en_US |
dc.subject | Culture | en_US |
dc.title | Afyonkarahisar Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme | en_US |
dc.title.alternative | An Evaluation on the Cuisine Culture of Afyonkarahisar | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.ispartof | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.department | İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi | en_US |
dc.authorid | http://orcid.org/0000-0003-4040-4547 | en_US |
dc.identifier.volume | 7 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 647 | en_US |
dc.identifier.endpage | 663 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |