Browsing by Subject "nutrition"
Now showing items 1-10 of 10
-
COVID-19 Pandemisinde Bireylerin Kaygı Düzeylerinin ve Ortoreksiya Nervoza Eğilimlerinin Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Amaç: Koronavirüs hastalığı (COVID-19) ve hastalığın getirdiği anksiyete ile beraber bireyler sağlıklı beslenmeye daha fazla ilgi göstermeye başlamıştır. Bu çalışmada, COVID-19 salgınından etkilenen bireylerin anksiyete ... -
COVID-19 Salgınında Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıklarındaki Değişikliklerin Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Amaç: Bu çalışma COVID-19 salgını sürecinde çalışan sağlık personelinin beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikleri değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Çalışmaya Ankara ilinde çalışan, çalışmaya katılmayı kabul ... -
Farklı diyet programları ile planlanan mini trampolin antrenmanlarının seçilmiş değişkenlere göre incelenmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2023)Bu araştırmanın amacı; kısa süreli uygulanan yüksek karbonhidratlı ve yüksek proteinli diyet programlarının mini trampolin antrenmanları ile katılımcıların motorik yetilerden sürat ve dayanıklılık özelliklerine aynı zamanda ... -
Geleceğin Yemek Hizmetleri: Uzayda Beslenme Sistemleri
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2023)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Beslenme, sağlığın korunması ve yaşamın sürdürülmesi için gerekli olan besin öğelerinin yeterli ve dengeli şekilde vücuda alınması ve kullanılmasıdır. Uzayda beslenme ise, uzayda sağlığın ... -
İlköğretim Çağındaki Çocuklarda Obezite Üzerinde Etkili Olan Bazı Faktörlerin İncelenmesi: İstanbul Örneği
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Amaç: Çocukluk çağında obezite tüm dünyada artmaktadır. Bu çalışma ilköğretim çağındaki çocuklarda obezite üzerinde etkili olan bazı faktörlerin araştırılması amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Çalışma İstanbul'da iki farklı ... -
Konstipasyonun Diyet Tedavisinde Probiyotiklerin Önemi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2020)Konstipasyon toplumun birçok kesiminde görülen ancak özellikle çocukluk, gebelik ve yaşlılık dönemlerinde daha sık rastlanılan bir semptomdur. Hastalar üzerinde oluşturduğu rahatsızlıklar, iş gücü kaybı, tedavi masrafları ... -
Koroner Arter Hastalarının Akdeniz Diyetine Bağlılık Durumunun Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Amaç: Akdeniz diyeti, kardiyovasküler hastalıkları da kapsayan bulaşıcı olmayan hastalıkları önlemek ve kontrol etmek için etkili bir beslenme stratejisi olarak tanımlanmaktadır. Bu çalışmanın amacı, koroner arter hastalarının ... -
Nutritional status in dysphagic and nondysphagic elderly persons in Turkey: A comparison study
(MATTIOLI 1885, VIA DELLA LODESANA 649-SX, FIDENZA 43046 PR, ITALY, 2021)Aim: Dysphagia can directly affect one’s food intake, leading to weight loss and malnutrition. This study aimed to investigate the association of dysphagia with nutritional status in elderly persons. Methods: This was a ... -
Term ve Preterm Doğan Bebekler ile Annelerinin Antropometrik Ölçümlerinin Karşılaştırılması
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2020)Amaç: Bu çalışma term ve preterm bebekler ile annelerinin antropometrik ölçümlerinin karşılaştırılması amacıyla planlanmış ve yürütülmüştür. Yöntem: Araştırma Kasım 2015- Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul’da özel ... -
Uzaktan Eğitim Alan Üniversite Öğrencilerinin Fiziksel Aktivite Seviyelerinin Beslenme Alışkanlıkları ve İnternet Kullanım Süreleri ile İlişkisi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Amaç: Araştırma uzaktan eğitim alan üniversite öğrencilerinde fiziksel aktivite düzeyleri ile beslenme alışkanları ve günlük internet kullanım süreleri arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi amacıyla yapıldı. Yöntem: ...