Konu "gıda güvenliği" için listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Esnaf Lokantalarında Kullanılan Kesme/Doğrama Tahtalarının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Amaç: Çalışma, gastronomi kültürünün vazgeçilmez bir unsuru olan esnaf lokantalarında gerçekleşmesi olası kritik halk sağlığı ve gıda güvenliği risklerinin başında gelen kesme/doğrama tahtalarından kaynaklı mikrobiyal ... -
Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin gıda israfı ve gıda güvenliği hakkında görüşleri: İstanbul ili örneği
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Artan nüfus ile birlikte paralellik gösteren gıda üretimi her geçen dönemde artış eğilimini de beraberinde getirmiştir. Üretilen gıdaların belirli bir oranı birçok nedene bağlı olarak kayıplara sebep olabilmektedir. Üretilen ... -
İstanbul’daki Bazı Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İç Ortam Havasının Mikrobiyolojik Kalitesi
(İstanbul Aydın Üniversitesi, 2023)Yiyecek ve içecek işletmelerinde iç ortam havasının kalitesi, gıdaların kalite özellikleri ve raf ömürlerinin korunmasında önemli bir unsurdur. İç ortam havasındaki virüs, maya-küf, bakteri gibi biyolojik kirleticiler, ...