Konu "Mutfak" için listeleme
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
-
Afyonkarahisar Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme
(Gazi University Faculty of Tourism, Department of Gastronomy and Culinary Arts, 2019)Türk mutfak kültürünün uzun tarihsel süreçler sonucunda ortaya çıktığı ve dünyada önemli yere sahip olduğu söylenebilir. Afyonkarahisar’ın mutfak kültürü incelendiğinde yöredeki tarım ile hayvancılık faaliyetlerinin yoğun ... -
İki eksenli gıda sıvısı döken makinenin tasarımı, analiz, talaşlı ve talaşsız imalat ile üretimi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)İnsanların yeteneğine ihtiyaç duyulduğu mutfak sanatlarında, teknolojinin yardımı ile iş gücünün azaltılması ve hatanın sıfıra indirilmesi amaçlanmaktadır. 3 eksenli yazıcıların yaygınlaştığı bu dönemde artık plastik yerine ... -
Mutfaklarda Yapay Zekânın Kullanımı ve Geleceği
(Ufuk Üniversitesi, 2023)Akıllı teknolojilerin en önemli unsurlarından biri olan yapay zekânın tüm özelliklerini içinde barındırmakta olan akıllı mutfaklar günümüzün ve geleceğin en önemli kavramlarından ve olgularından biri olacaktır. Günümüzde ... -
Pişirme kılavuzu (Odigos mageirikis) başlıklı erken dönem Yunan yemek kitabının günümüze uyarlanması ve Türk mutfağı ile karşılaştırılması
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Toplumların yeme ve içme düzenleri, o toplumun kültür yapısının önemli bir parçasıdır. Mutfak kültürlerini şekillendiren etkenlerin arasında, coğrafi bölgeler ve bu bölgelerde yaşamış ve yaşayan toplumların kültür anlayışları ... -
Tekirdağ Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme
(Yüksel Öztürk, 2020)Dünyanın en önemli mutfak kültürlerinden Türk mutfağının, geçmişten günümüze uzun bir tarihe sahip olduğu bilinmektedir. Tekirdağ ise konumu gereği sürekli bir geçiş noktası olması nedeni ile farklı medeniyetlerden mutfak ...