Kurum Yazarı "Çirişoğlu, Emel" İçin Listeleme
-
The Place of Goose Meat in Turkish Gastronomy
Çirişoğlu, Emel (Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 2022)Goose meat has always had a gastronomic value for both international and Turkish cuisines. The aim of the present study is to introduce the goose meat dishes that belongs to local Anatolian cuisines, to contribute to the ... -
Restoranlarda Oluşan Gıda Atıkları ve Yönetimi: İstanbul İli Örneği
Çirişoğlu, Emel; Akoğlu, Aylin (Sidas Medya A.Ş., 2021)Başlangıçta insan tüketimi için üretilen gıdaların atığa dönüşmesi, sadece gıdaların değil aynı zamanda üretim ve tüketim döngüsü sürecinde harcanan zaman, enerji, emek, para ve doğal kaynakların israfına da yol açmaktadır. ... -
Türk Mutfağındaki Fonksiyonel Gıdaların Gastronomi Turizmi Açısından Önemi
Çirişoğlu, Emel; Olum, Emel (Yüksel Öztürk, 2019)İnsanların öncelikli ihtiyaçlarından olan beslenme, aynı zamanda temel bir motivasyondur. Günümüzde beslenme, yeni bir yemeği tatmak ve farklı lezzetler ve aromalar deneyimlemek uğruna seyahat edilen bir amaç haline ...