Yazar "Kızıldemir, Özgür" için listeleme
-
Adana'da Turizm Sektörünün Bölgesel Kalkınmadaki Rolü
Oğuz, Sibel; Kızıldemir, Özgür; Eker, Nuray (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2018-10-31)20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren turizm, dünya ekonomisinde en hızlı gelişen ve genişleyen endüstrilerden biri haline gelmiştir (Çımat ve Bahar, 2003; UNWTO, 2014). Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO)’nün ... -
Afyonkarahisar Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme
Kızıldemir, Özgür (Gazi University Faculty of Tourism, Department of Gastronomy and Culinary Arts, 2019)Türk mutfak kültürünün uzun tarihsel süreçler sonucunda ortaya çıktığı ve dünyada önemli yere sahip olduğu söylenebilir. Afyonkarahisar’ın mutfak kültürü incelendiğinde yöredeki tarım ile hayvancılık faaliyetlerinin yoğun ... -
Afyonkarahisar’da Faaliyet Gösteren Beş Yıldızlı Otel İşletmelerine Yönelik Yapılan Yorumların ve E-Şikâyetlerin Değerlendirilmesi
Kızıldemir, Özgür; İbiş, Salim; Çöp, Serdar (Cahit Aydemir, 2019)Bu çalışmada Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren turizm işletme belgeli beş yıldızlı otel işletmelerine yönelik internet ortamında yapılan müşteri yorumlarının incelenerek şikâyet unsurlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. ... -
Ayurveda Beslenme Sistemine Uygun Türk Mutfağı Örnek Menü Planlaması
Çiftci, Dilek; Dorman, Elif; Kızıldemir, Özgür (Yüksel Öztürk, 2020)Ayurveda dünyanın en eski bütünsel sağlık ve beslenme sistemlerinden birisidir. Dünyada sağlıklı beslenme trendlerinin artmasıyla birlikte, ayurveda özellikle batıda, her geçen gün üzerine çalışmaların arttığı bir ... -
Gastronomi Turizmi Kapsamında Yöresel Yemeklerin Restoranlarda Sunulması Üzerine Bir Araştırma: Şarköy Örneği
Kızıldemir, Özgür; Şimşek, Enver (Sidas Medya A.Ş., 2021)Bu çalışmanın amacı, Tekirdağ’a bağlı Şarköy yöresinde bulunan restoranların, bölgeye ait yöresel yemeklerinin menülerinde yer alma durumunu tespit edip, gastronomi turizmi çerçevesinde değerlendirmektir. Amaca ulaşabilmek ... -
İstanbul’daki Çin Restoranlarına Yönelik Yapılan Yorumların ve E-Şikâyetlerin Değerlendirilmesi
İbiş, Salim; Kızıldemir, Özgür; Çöp, Serdar (İrfan Yazıcıoğlu, 2019)Bu çalışmada İstanbul’da faaliyet gösteren Çin restoranlarına yönelik müşteri yorumlarının ve şikâyetlerinin incelenerek, müşteri şikâyet konularının belirlenmesi ve işletmelere yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi ... -
Monosodium Glutamate: Review on Preclinical and Clinical Reports
Bayram, Hatice Merve; Akgöz, Hasan Fatih; Kızıldemir, Özgür; Öztürkcan, S. Arda (BIOINTERFACE RESEARCH APPLIED CHEMISTRYBIOINTERFACE RESEARCH APPLIED CHEMISTRY, BUCURESTI 00000, ROMANIA, 2023)Monosodium glutamate (MSG) is a flavor enhancer derived from L-glutamic acid, a naturally occurring amino acid in various food products. Although MSG is generally considered safe by food safety regulatory agencies, it ... -
Müşterilerin lüks mutfak “haute cuisine” deneyimi bileşenlerinin incelenmesi: Gault Millau Rehberinde listelenen restoranlar örneği
Çöp, Serdar; Kızıldemir, Özgür; Çıkı, Kartal Doğukan (Üzeyir Kement, 2024)Bu çalışmanın amacı, müşterilerin Gault Millau Rehberi’nde bulunan restoranlara yönelik lüks mutfak deneyimlerini inceleyerek bu deneyimin altında yatan boyutları ortaya çıkarmaktır. Araştırmanın amacı doğrultusunda, ... -
Seyahat Motivasyonlarının X, Y ve Z Kuşaklarına Göre Farklılıklarının İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma
Çöp, Serdar; İbiş, Salim; Kızıldemir, Özgür (İdeal Kent Yayınları, 2020)Turizm pazarlamasında yaş faktörü önemli bir pazar bölümlendirme kriteri olarak kabul edilmektedir. Bireyler doğdukları yıla göre X, Y ve Z şeklinde belli kuşaklara ayrılmaktadır. Her kuşağın kendine has öne çıkan bazı ... -
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Böcekler
Egeli, Serdar; Kızıldemir, Özgür; Hülağa Kaderoğlu, Gizem (İrfan Yazıcıoğlu, 2022)Gastronomi unsurlarının turizm endüstrisine olan katkılarının artması gastronomi turizmi kavramını ortaya çıkarmış ve gastronomi bilimi, turizmin bir alt dalı haline gelmiştir. Gastronomi turizminin bilinirliğinin artması ... -
Tekirdağ Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme
Şimşek, Enver; Kızıldemir, Özgür (Yüksel Öztürk, 2020)Dünyanın en önemli mutfak kültürlerinden Türk mutfağının, geçmişten günümüze uzun bir tarihe sahip olduğu bilinmektedir. Tekirdağ ise konumu gereği sürekli bir geçiş noktası olması nedeni ile farklı medeniyetlerden mutfak ... -
Turist Harcamalarının Bölgesel Kalkınmaya Ekonomik Etkileri: Adana Örneği
Kızıldemir, Özgür; Sarıışık, Mehmet (Gazi University Faculty of Tourism, Department of Gastronomy and Culinary Arts, 2018)Son zamanlarda bölgesel kalkınma politikaları açısından turizmin önemli rol oynadığı görülmektedir. Bu çalışmanın amacı, Adana’ya gelen turistlerin yaptığı harcamaları detaylı olarak inceleyerek bölge ekonomisine yaptığı ... -
Uluslararası Uçuşlardaki Türk Mutfağına Ait Ürünlerin Yer Aldığı Menülerin Değerlendirilmesi: Uçan Şefler Üzerine Bir Araştırma
Uğraç, Funda; Erden, Arif Emre; Negüzel, Fatih Kürşat; Kızıldemir, Özgür (Yüksel Öztürk, 2020)Bu araştırmada uluslararası uçuşlardaki Türk mutfağına ait ürünlerin yer aldığı menülerin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bunu yaparken de bu ürünleri yolcular için hazırlayan uçan şeflerin gözlem ve görüşlerinden ... -
Yerel Mutfakların Gastronomi Turizmi Çerçevesinde Değerlendirilmesi
Torusdağ, Gülşen Berat; Özkan Önem, Esra; Sami, Fuat; Kızıldemir, Özgür (Rahman Temizkan, 2022)Yerel mutfaklar, 21. yüzyılın ilk çeyreğine geldiğimiz bugünlerde turistlerin destinasyon seçiminde yükselen motivasyon unsurlarından birisi olarak dikkat çekmektedir. Birçok destinasyon, daha fazla turist çekmek için ... -
Yiyecek–İçecek İşletmelerinde Yapay Zekâ Kullanımı
Çerkez, Mehtap; Kızıldemir, Özgür (Yüksel Öztürk, 2020)Dünyada yapay zekâya olan talep yiyecek içecek sektöründe günden güne artmaktadır. Çalışma yapay zekâ ve robotik teknoloji uygulamasının yer aldığı bir restoranda gerçekleştirilmiştir. Araştırmada tüketicilerin teknoloji ...