Yazar "Albayrak, Aslı" için listeleme
-
Evaluation of gastronomy education quality in Turkey in terms of faculty members
Albayrak, Aslı (ELSEVIER, RADARWEG 29, 1043 NX AMSTERDAM, NETHERLANDS, 2022)An important part of the universities in Turkey has started to provide gastronomy education. In this study it was aimed to systematically analyze the scientific activities and the status of gastronomy-related specialization ... -
Kadın ve Erkeklerin Yemek Tercihlerindeki Farklılıkların İncelenmesi
Albayrak, Aslı (Adıyaman Üniversitesi, 2022)Kadın ve erkeklerin biyolojik, sosyal, kültürel, fizyolojik ve duygusal farklılıkları hayatlarının tüm alanlarına olduğu gibi restorana gittiklerinde tercih ettikleri yemekler üzerinde de etkili olmaktadır. Bu çalışmada, ... -
Kırsal Turizm ve Türlerine Yönelik Hazırlanan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
Albayrak, Aslı; Tüzünkan, Demet (2020)Turistik ürün çeşitlendirmesi içerisinde yer alan ve özellikle 2000’li yıllardan sonra sadece Türkiye’de değil dünyada da büyük ilgi görmeye başlayan kırsal turizm her geçen gün daha fazla turistin katıldığı bir turizm ... -
Restoran Çalışanlarının Vegan ve Vejetaryen Beslenmeyle İlgili Bilgi Düzeyleri ve Tutumlarının Ölçülmesi
Yılmaz, Yüksel; Albayrak, Aslı (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2023)Genellikle sağlık ya da hayvan hakları sebebiyle olmak üzere farklı sebeplerle insanlar vegan ve vejetaryen beslenme şekillerini tercih etmektedir. Geçmişten günümüze vegan ve vejetaryen beslenme tarzını benimseyen ... -
Restoran Müşterilerinin Instagram’da Önem Verdikleri Faktörler ve Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi
Albayrak, Aslı (Yüksel Öztürk, 2020)Dünyada son 30 yıllık süreçte bilgi teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler hem kişilerin hem de işletmelerin yaşam içinde hayatın normal seyrini değiştirmiştir. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte de basit bireysel ... -
Türkiye’de Yaşayan Boşnaklar ve Mutfak Kültürü Üzerine Bir Araştırma
Özer, Çağla; Albayrak, Aslı; Ağan, Cansu (Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Mutfak kültürü, farklı toplumlarda yemeğin pişirilme ve tüketilme sürecinde yeme içme geleneği ve bu çerçevede gelişen inanış ve uygulamalardan oluşan geleneklerin tümüdür. Kültürel miras içerisinde en önemli yapıtaşlarından ...