Yazar "Çetin, Ayşe Seray" için listeleme
-
Esnaf Lokantalarında Kullanılan Kesme/Doğrama Tahtalarının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği
Çetin, Ayşe Seray; Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Amaç: Çalışma, gastronomi kültürünün vazgeçilmez bir unsuru olan esnaf lokantalarında gerçekleşmesi olası kritik halk sağlığı ve gıda güvenliği risklerinin başında gelen kesme/doğrama tahtalarından kaynaklı mikrobiyal ... -
İstanbul’da satışa sunulan keklerde yer fıstığı kalıntısının araştırılması
Çetin, Ayşe Seray; Çolak, Hilal; Hampikyan, Hamparsun (Özkan Özden, 2021)Yer fıstığı, gıda alerjenleri içerisinde en tehlikeli olanıdır. Dolayısıyla gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde ölümcül gıda kaynaklı anafilaksinin en yaygın nedenidir. Yer fıstığı alerjisine sahip bireyler, yer fıstığı ... -
KİTAP İNCELEMESİ: Buzdolabı Vatandaşları: Bir Gastronomi Distopyası
Çetin, Ayşe Seray (İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)Yazar: Emre Turan, Buzdolabı Vatandaşları: Bir Gastronomi Distopyası, Fihrist Yayınları, 2023 (2. Basım), 114 s. ISBN: 978-625-6438-35-4