Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorUğraç, Funda
dc.contributor.authorErden, Arif Emre
dc.contributor.authorNegüzel, Fatih Kürşat
dc.contributor.authorKızıldemir, Özgür
dc.date.accessioned2023-11-09T18:54:56Z
dc.date.available2023-11-09T18:54:56Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.issn2587-0890
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/6327
dc.description.abstractBu araştırmada uluslararası uçuşlardaki Türk mutfağına ait ürünlerin yer aldığı menülerin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bunu yaparken de bu ürünleri yolcular için hazırlayan uçan şeflerin gözlem ve görüşlerinden faydalanılmıştır. Çalışmada 20 uçan şefle yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılarak, yapılan görüşmeler sonucu elde edilen veriler değerlendirilmiştir. Elde edilen bulgular yabancı yolcuların genel olarak Türk mutfağına ait ürünlere karşı olumlu görüş bildirdiklerini göstermiştir. Kebap, baklava, Maraş dondurması, demleme çay ve Türk kahvesi gibi bazı ürünlerin yolcular tarafından bilindiği ve daha çok talep edildiği tespit edilmiştir. Buna karşın yaprak sarma ve irmik helvası gibi bazı ürünlerin ise yolcular tarafından tam olarak algılanamadığı ve daha az tercih edildiği görülmüştür. Uçan şeflerden alınan bilgilerden yola çıkılarak yolcuların Türk yemek ve içeceklerini bilmedikleri için risk almak istememeleri, yemekleri yağlı ve baharatlı bulmaları, Türk yemek ve içeceklerinin kültürlerine uymaması gibi nedenler Türk mutfağını tercih etmeme nedenleri arasında yer almaktadır. Türk mutfağını tercih etmeyen yolcuların en çok dünya mutfaklarına yöneldiği belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study is to evaluate the menus of the Turkish cuisine on international flights. In this study, observations and opinions of flying chefs who prepare products for passengers were used. The data obtained from the interviews with 20 flying chefs using semi-structured interview form were evaluated. The findings show that foreign passengers generally have a positive opinion about the products of Turkish cuisine. Some products such as kebab, baklava, Maras ice cream brewed tea and Turkish coffee are known and demanded by the passengers. On the other hand, some products such as stuffed vine leaves and semolina halva were not perceived enough by the passengers and less preferred. According to the information received from the flying chefs, the passengers do not want to take risks because they don’t know Turkish food and drinks, they think Turkish food is greasy and spicy, the Turkish food and drinks do not fit their culture, such as reasons why they don’t prefer Turkish cuisine. Passengers who didn’t prefer Turkish cuisine were most likely to prefer the International Cuisine.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherYüksel Öztürken_US
dc.relation.isversionof10.26677/TR1010.2020.397en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectHavayolu Taşımacılığıen_US
dc.subjectUluslarası Uçuşlaren_US
dc.subjectUçan Şefen_US
dc.subjectMenüen_US
dc.subjectTürk Mutfağıen_US
dc.subjectAirline Transporten_US
dc.subjectInternational Flightsen_US
dc.subjectFlying Chefen_US
dc.subjectMenuen_US
dc.subjectTurkish Cuisineen_US
dc.titleUluslararası Uçuşlardaki Türk Mutfağına Ait Ürünlerin Yer Aldığı Menülerin Değerlendirilmesi: Uçan Şefler Üzerine Bir Araştırmaen_US
dc.title.alternativeEvaluation on the Menus in International Flights Which Include the Items of Turkish Cuisine: A Research on the Flying Chefsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTürk Turizm Araştırmaları Dergisien_US
dc.departmentUygulamalı Bilimler Yüksekokuluen_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0002-3843-3122en_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0002-3863-3511en_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0002-3843-3122en_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0003-4040-4547en_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage1312en_US
dc.identifier.endpage1327en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorUğraç, Funda
dc.contributor.institutionauthorNegüzel, Fatih Kürşat
dc.contributor.institutionauthorKızıldemir, Özgür


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess