Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAlıntaş, Oğulcan
dc.date.accessioned2023-04-18T09:43:11Z
dc.date.available2023-04-18T09:43:11Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/4481
dc.descriptionDanışman: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZGÜR KIZILDEMİR Yer Bilgisi: İstanbul Gelişim Üniversitesi / Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / Gastronomi Ana Bilim Dalı Konu: Gastronomi ve Mutfak Sanatları = Gastronomy and Culinary Artsen_US
dc.description.abstractArtan nüfus ile birlikte paralellik gösteren gıda üretimi her geçen dönemde artış eğilimini de beraberinde getirmiştir. Üretilen gıdaların belirli bir oranı birçok nedene bağlı olarak kayıplara sebep olabilmektedir. Üretilen gıdaların üçte biri isaf edilmektedir. Son yıllarda artan küresel ısınma ve kaynakların tükenme eğilimine girmesi ile gıda israfı önüne geçilmesi gereken bir sorun olarak görülmeye başlanmıştır. İsrafın önüne geçilebilmesi için bireylerin gıda israfına yönelik görüşleri incelenmiştir. Katılımcılara demografik özelliklerine, gıda güvenliği ve gıda israfına yönelik bilgi düzeylerini ortaya çıkartacak soruların yanı sıra gıda israfına yönelik davranışlarını ortaya çıkartacak sorular sorulmuştur. Gastronomi öğrencilerinin gıda güvenliği ve gıda israfına yönelik bilgi düzeyleri ve bu konudaki davranışlarının aynı olup olmadığı ortaya konmuştur. Bu çalışmada gıda israfının tanımı, israfa uğrayan gıdanın miktarı, sebepleri, gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin bilgi düzeylerinin belirlenmesi ve israfa yönelik çözümlerine yönelik önlemler verilmiştir.en_US
dc.description.abstractFood production, which parallels with the growing population, has also led to an increasing trend in each passing period. A certain proportion of foods produced can cause losses due to many reasons. A third of the food produced ISAF. In recent years, with increasing global warming and the trend of depletion of resources, food waste has started to be seen as a problem that needs to be prevented. In order to prevent waste, individuals ' views on food waste were examined. In this study, the definition of food waste, the amount of wasted food, its causes, the determination of the knowledge levels of gastronomy and culinary arts students and the measures for their solutions to waste were given.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectGıdaen_US
dc.subjectgıda israfıen_US
dc.subjectgıda kayıplarıen_US
dc.subjectgıda güvenliğien_US
dc.subjectgastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerien_US
dc.subjectFooden_US
dc.subjectfood wasteen_US
dc.subjectfood lossesen_US
dc.subjectfood safetyen_US
dc.subjectgastronomy and culinary arts studentsen_US
dc.titleGastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin gıda israfı ve gıda güvenliği hakkında görüşleri: İstanbul ili örneğien_US
dc.title.alternativeGastronomy and culinary arts students' views on food waste and food safety: Example of Istanbul provinceen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentLisansüstü Eğitim Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess