Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKaradeniz, Şenol
dc.date.accessioned2022-02-15T12:48:07Z
dc.date.available2022-02-15T12:48:07Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/3407
dc.descriptionDanışman: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZGÜR KIZILDEMİR Yer Bilgisi: İstanbul Gelişim Üniversitesi / Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / Gastronomi Ana Bilim Dalı / Gastronomi Bilim Dalı Konu:Gastronomi ve Mutfak Sanatları = Gastronomy and Culinary Artsen_US
dc.description.abstractGastronomi ve mutfak sanatları denildiğinde ilk akla gelen yemeklerin üretilerek servis edilmesi olarak düşünülse de bu konu sadece bu fikirden ibaret değildir. Gastronomi ve mutfak sanatları birçok bilimle ilişkili olduğundan ve farklı bakış açılarına ışık tuttuğundan çok yönlü incelenmelidir. Bu çalışmada gastronomi ve mutfak sanatları kelime anlamı olarak ayrı ayrı araştırılmıştır. Bunun dışında tarihsel anlamda gelişimi anlatılmıştır. Daha sonra ülkemizde akademik manada lisans seviyesinde hangi düzeyde olduğu ve öğrencilerin bölümden mezun olduktan sonra sektörde kariyerlerine ne şekilde yön verecekleri araştırılmıştır. Bu sayede öğrencilerin kariyer beklentileri ortaya çıkarılmıştır. Örneğin özel sektör, aile işi, kamu veya kendi işlerini yaparak kariyer beklentilerini girişimcilik eğilimleriyle kombine etmeyi planlayan öğrencilerin kariyer planlarının hangi yönde şekilleneceği hakkında öngörü sahibi olunmuştur. Araştırma nicel yöntem şeklinde uygulanarak anket tekniği kullanılmıştır. Anket uygulaması tarayıcı tabanlı kelime işlemcisi yardımıyla internet üzerinden sosyal medya platformlarından ve e-posta aracılığıyla katılımcılara link gönderilerek uygulanmıştır. Çalışmada ulaşılan veriler SPSS (Statistical Package for Social Sciences) for Windows 25.0 yazılım programı uygulanarak incelenmiştir. Veri bilgileri analiz edilirken açıklayıcı istatistiğe dayanan yöntemler (sayı, yüzde, ortalama ve standart sapma) tercih edilmiştir. Analizde t testi, Anova, Pearson korelasyon ve Post-Hoc testi olan Bonferroni yöntemi kullanılıp sonuca gidilmiş, öneriler bildirilerek çalışma tamamlanmıştır.en_US
dc.description.abstractConsidering that the first thing that comes to mind when it comes to gastronomy and culinary arts, the food is produced and served, this issue does not consist of only this idea. Since gastronomy and culinary arts is related to many sciences and shed light on different points of view, it should be studied in many ways. In this study, gastronomy and culinary arts was investigated separately in terms of word meaning. Apart from that, the historical development was explained. Then the academic level in our country at the undergraduate level and how the students will direct their careers in the sector after graduating from the department were investigated. By this way, the career expectations of the students were revealed. For example, a foresight about the direction of the career plans of students who plan to combine their career expectations with entrepreneurial tendencies by doing private, family, public or self-employed business was acquired. The research was applied as a quantitative method and the survey technique was applied. The survey application was applied by sending a link to the participants via social media platforms and e-mail with the help of a browser-based word processor. The data obtained in the study were analysed using the SPSS (Statistical Package for Social Sciences) for Windows 25.0 program. Descriptive statistical methods (number, percentage, mean and standard deviation) were used while evaluating the data. In the analysis, the t test, Anova, Pearson correlation and Bonferroni method, which is the Post-Hoc test, were used, and the study was completed by making the conclusion and giving suggestions.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectEğitimen_US
dc.subjectGastronomi ve mutfak sanatlarıen_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectEducationen_US
dc.subjectGastronomy and culinary artsen_US
dc.titleGastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin lisans sonrası kariyer beklentileri doğrultusunda girişimcilik eğilimleri: İstanbul'daki vakıf üniversiteleri üzerine araştırmaen_US
dc.title.alternativeTendencies of Gastronomy and Culinary Arts students in accordance with post-graduate career expectations: Research on private universities in İstanbulen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentLisansüstü Eğitim Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess