Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Gastronomi Turizminin Gelişiminde Gastronomi Festivalleri ve Türkiye’deki Mevcut Durum
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)
Etkinlik turizmi kapsamında değerlendirilen gastronomi festivalleri, son dönemlerde gastronomi turizminin gelişiminde daha fazla incelenen bir alan haline gelmiştir. Özellikle turistik faaliyetlerin çeşitlendiği günümüzde, ...
Fonksiyonel gıdaların gastronomideki önemi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)
Fonksiyonel gıdalar bireylerin sağlıklı olmasında önemli rol oynamakta
ve hastalık riskini azaltmaktadır. Gastronomi ülke ya da bölge mutfaklarını, bir ülkenin ya da bölgenin
yiyeceklerini, yeme-içme alışkanlıklarını, ...
Geleceğin Yemek Hizmetleri: Uzayda Beslenme Sistemleri
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2023)
Giriş ve Çalışmanın Amacı: Beslenme, sağlığın korunması ve yaşamın sürdürülmesi için gerekli olan
besin öğelerinin yeterli ve dengeli şekilde vücuda alınması ve kullanılmasıdır. Uzayda beslenme ise, uzayda
sağlığın ...
Kur’an-ı Kerim’de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Kütüb-i Sitte Bağlamında Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)
Giriş ve Çalışmanın Amacı: Bu çalışma ile İslamiyet’in mukaddes kitabı Kur’an-ı Kerim’de yer
almakta olan gastronomi unsurlarının belirlenmesi ve en önemli hadis kitaplarının bir külliyatı olan Kütüb-i
Sitte bağlamında ...
Şarap, Önoloji ve Şarap Turizmine Genel Bir Bakış
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)
Amaç: Yapılan bu çalışmada şarap, Önoloji ve şarap turizmi konularına yönelik mevcut literatür
üzerinden derinlemesine inceleme yapılarak ilgili konu başlıkları hakkında bilgi verilmesi, literatürün
desteklenmesi ve ...