Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Diyabetikler İçin Geliştirilen Farklı Pataşu Hamurlarının Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)
Giriş ve Çalışmanın Amacı: Bu çalışmada, pastacılıkta birçok ürünün yapımında kullanılan pataşu hamurunun farklı unlar kullanılarak diyabet hastalarının tüketimine uygun hale getirilmesi amaçlanmıştır.
Kavramsal/Kuramsal ...
Gastronomi Turizminin Gelişiminde Gastronomi Festivalleri ve Türkiye’deki Mevcut Durum
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)
Etkinlik turizmi kapsamında değerlendirilen gastronomi festivalleri, son dönemlerde gastronomi turizminin gelişiminde daha fazla incelenen bir alan haline gelmiştir. Özellikle turistik faaliyetlerin çeşitlendiği günümüzde, ...
Tasarım eğitiminde workshop etkinlikleri üzerine bir durum çalışması
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)
Kullanımı giderek yaygınlaşan workshoplar, özellikle şirketlere kişisel ve kurumsal gelişim hizmetleri veren kurumlar tarafından keşfedilmiş ve sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Eğitim alanında kullanılması son yıllarda ...
Kamusal mekân ile konut mekânının kesişiminde iç mimarlık çözümlemeleri
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2021)
Yeni bir iç mimari yaklaşımı olarak kamusal mekânda alışveriş ve ticaret
için ayrılmış kent bölümleri ile konutların kullanıcıya özel çözümlenen kişisel mekânlarının birbirinin
özelliklerine dokunmadan ama birbiri ile ...
İdeolojik temayüllerin yeniden üreticisi olarak dijital oyunlar üzerine bir inceleme: “PUBG örneği”
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)
Bu çalışmada günümüzün küresel pazarında oldukça büyük bir payı olan dijital oyunlar
ideolojik temayüllerin taşıyıcısı olarak konumlandırılmıştır. Böylece oyunların anlatı ve etkileşim yapısında
gömülü olan ideolojik ...