Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Beslenme ve Gıda Alanlarında Metabolomik Uygulamalar: Genel Bir Değerlendirme
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2019-8-25)
Metabolomik, küçük moleküllü metabolitlerin lipitler, karbonhidratlar, vitaminler, hormonlar ve dokularda, hücrelerde ve fizyolojik sıvılarda bulunan diğer hücre bileşenlerinde belirli bir sürede yüksek verim teknolojilerini ...
Yeni Etiketleme Yönetmeliğine Göre Alerjen Gıdalar ve Sağlık Etkileri
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2020)
Gıda alerjileri vücudun bir besine karşı spesifik ve tekrarlanabilir bir bağışıklık tepkisi olduğunda ortaya çıkmasıdır. Besin ögelerinin vücuda alınıp kullanılabilmesinin sonucu olarak insanlar; büyür, gelişir ve sağlıklı ...
Gastronomi Turizminin Gelişiminde Gastronomi Festivalleri ve Türkiye’deki Mevcut Durum
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)
Etkinlik turizmi kapsamında değerlendirilen gastronomi festivalleri, son dönemlerde gastronomi turizminin gelişiminde daha fazla incelenen bir alan haline gelmiştir. Özellikle turistik faaliyetlerin çeşitlendiği günümüzde, ...
Van Mutfağına Özgü Bazı Yöresel Yemekler
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2023)
Giriş ve Çalışmanın Amacı: Türk Mutfak kültüründen bahsedildiğinde, Türk toplumunun yiyecek ve
içecek alışkanlıkları ile yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılan araç, gereç ve teknikler anlaşılmaktadır.
Van’ın yöresel ...
Culinary Culture and Special Day Meals of Elazig
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
The Purpose of Study: Elâzığ province and its nearby region is investigated because of its being
home to historically ancient civilizations. This study was conducted with the idea that detailed information
can be obtained ...