Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Investigation of the Effects of Kitchen Hygiene Training on Reducing Personnel-Associated Microbial Contamination
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2020)
Aim: In this study, it was aimed to determine the effect of kitchen hygiene training given to kitchen personnel in terms of reducing microbial contamination caused by personnel.
Method: Before and after kitchen hygiene ...
Fonksiyonel gıdaların gastronomideki önemi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)
Fonksiyonel gıdalar bireylerin sağlıklı olmasında önemli rol oynamakta
ve hastalık riskini azaltmaktadır. Gastronomi ülke ya da bölge mutfaklarını, bir ülkenin ya da bölgenin
yiyeceklerini, yeme-içme alışkanlıklarını, ...
Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
Giriş ve Çalışmanın Amacı: Gastronomi tarihi insanoğlunun beslenme gereksinimleri ile şekillenmiş
olup yemek ise biyolojik, sosyal, kültürel, dini, politik ve ekonomik dinamik değişkenlerle bağlantılıdır. Bu
çalışma ile ...
Esnaf Lokantalarında Kullanılan Kesme/Doğrama Tahtalarının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
Amaç: Çalışma, gastronomi kültürünün vazgeçilmez bir unsuru olan esnaf lokantalarında gerçekleşmesi olası kritik halk sağlığı ve gıda güvenliği risklerinin başında gelen kesme/doğrama tahtalarından kaynaklı mikrobiyal ...
Kur’an-ı Kerim’de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Kütüb-i Sitte Bağlamında Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)
Giriş ve Çalışmanın Amacı: Bu çalışma ile İslamiyet’in mukaddes kitabı Kur’an-ı Kerim’de yer
almakta olan gastronomi unsurlarının belirlenmesi ve en önemli hadis kitaplarının bir külliyatı olan Kütüb-i
Sitte bağlamında ...