Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Gastronomi Turizmi Kapsamında Yöresel Yemeklerin Restoranlarda Sunulması Üzerine Bir Araştırma: Şarköy Örneği
(Sidas Medya A.Ş., 2021)
Bu çalışmanın amacı, Tekirdağ’a bağlı Şarköy yöresinde bulunan restoranların, bölgeye ait
yöresel yemeklerinin menülerinde yer alma durumunu tespit edip, gastronomi turizmi
çerçevesinde değerlendirmektir. Amaca ulaşabilmek ...
Ayurveda Beslenme Sistemine Uygun Türk Mutfağı Örnek Menü Planlaması
(Yüksel Öztürk, 2020)
Ayurveda dünyanın en eski bütünsel sağlık ve beslenme sistemlerinden birisidir. Dünyada sağlıklı beslenme
trendlerinin artmasıyla birlikte, ayurveda özellikle batıda, her geçen gün üzerine çalışmaların arttığı bir ...
Tekirdağ Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme
(Yüksel Öztürk, 2020)
Dünyanın en önemli mutfak kültürlerinden Türk mutfağının, geçmişten günümüze uzun bir
tarihe sahip olduğu bilinmektedir. Tekirdağ ise konumu gereği sürekli bir geçiş noktası olması
nedeni ile farklı medeniyetlerden mutfak ...
Yiyecek–İçecek İşletmelerinde Yapay Zekâ Kullanımı
(Yüksel Öztürk, 2020)
Dünyada yapay zekâya olan talep yiyecek içecek sektöründe günden güne artmaktadır. Çalışma
yapay zekâ ve robotik teknoloji uygulamasının yer aldığı bir restoranda gerçekleştirilmiştir.
Araştırmada tüketicilerin teknoloji ...
Uluslararası Uçuşlardaki Türk Mutfağına Ait Ürünlerin Yer Aldığı Menülerin Değerlendirilmesi: Uçan Şefler Üzerine Bir Araştırma
(Yüksel Öztürk, 2020)
Bu araştırmada uluslararası uçuşlardaki Türk mutfağına ait ürünlerin yer aldığı menülerin
değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bunu yaparken de bu ürünleri yolcular için hazırlayan uçan şeflerin
gözlem ve görüşlerinden ...