Güncel Gönderiler: Diğer Atıf Dizinlerdeki Yayınlar
Toplam kayıt 86, listelenen: 41-60
-
Yerel Halkın Turizm Gelişimine Yönelik Tutumu: Çorum İli Örneği
(Yüksel Öztürk, 2021)Bu araştırmanın temel amacı Çorum ili yerel halkının henüz emekleme aşamasında olan ve birçok alternatif türlere sahip, turizm olgusuna ve faaliyetlerine yönelik tutumunun ortaya koyulmasıdır. Bu doğrultuda uygulamalı ... -
Türkiye’de Yaşayan Boşnaklar ve Mutfak Kültürü Üzerine Bir Araştırma
(Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Mutfak kültürü, farklı toplumlarda yemeğin pişirilme ve tüketilme sürecinde yeme içme geleneği ve bu çerçevede gelişen inanış ve uygulamalardan oluşan geleneklerin tümüdür. Kültürel miras içerisinde en önemli yapıtaşlarından ... -
Konutun Ticari Kullanıma Dönüşümü: Ankara’da Günümüze Ulaşmış Üç Konut Yapısı Üzerinden Bir Değerlendirme
(Koç Üniversitesi VEKAM, 2021)Günümüzde konut, insan ihtiyaçlarına odaklı bir barınma ürünü olarak tasarlanma özelliğini yitirerek, ekonomik sistem içerisinde alınıp satılabilen bir gayrimenkul aracına dönüşmüştür. Türkiye genelindeki kent ve konut ... -
Öz Düzenleme ve Öz Yeterlilik İlişkisi: Ordu Üniversitesinde Bir Uygulama
(İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Bu araştırmanın temel amacı önlisans turizm ve otel işletmeciliği ile aşçılık öğrencilerinin öz düzenlemelerinin akademik öz yeterlilikleri üzerindeki etkisinin belirlenmesidir. Bu doğrultuda uygulamalı bir nitelik taşıyan ... -
Sanatta “Kendinde Şey” Olarak Renk: Mark Rothko ve Dan Flavin Örneği Üzerine
(Ataturk University, 2021)Renk, sanat tarihi içinde sanat çalışmalarını anlamlandırmada sanat tarihçileri ve eleştirmenler tarafından ele alınırken, sanatçılar tarafından da kendi çalışmalarını anlamlandırmada başvurdukları en temel öğelerden ... -
The Relationship between Presentation of Artworks of Various Dimensions and Architectural Design in The Scope of The Development of Exhibition Design
(Ataturk University, 2021)The display has been used from the very beginning to display objects. Exhibition design is a combination of display and contemporary visual communication design. With the development of the exhibition concept and the ... -
Superstroke ve Superblur Sanat
(Pamukkale Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada, etkin olarak sanat faaliyetlerini sürdürmeye devam eden, fakat çok fazla bilinmeyen ve telaffuz edilmeyen, Superstroke ve Superblur sanat hareketlerine değinilmiştir. Geçmiş akım ve anlayışlardan etkilenen, ... -
Dijital Nesil, Dijital İletişim ve Dijitalleşen(!) Türkçe
(Akademik Bilişim Araştırmaları Derneği, 2013)Sosyologların kuşakları; X,Y,Z olarak bölümlendirmesiyle birlikte aslında bu bölümlendirmenin iletişim araçlarının etkileşimliliğine göre yapıldığı kanısı giderek güçlenmektedir. Zira Z kuşağı olarak adlandırılan dijital ... -
Yemek Eleştirmenliğinin Gastronomiye Olan Etkilerinin Araştırılması
(Hakan KOÇ, 2023)Çalışma ile gastronomi açısından önemli yeri olan yemek eleştirmenliğinin derinlemesine anlaşılması ve gastronomiye olan etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada literatür ve doküman incelemesi ve içerik analizi ... -
Gıda Çalışmalarında Yeni Yaklaşım: Gıda Egemenliği
(Gülizar CENGİZ, 2023)Gıda çalışmaları, bilim, sanat, tarih, toplum ve diğer alanlarda yiyecek ve onun çeşitli yönlerinin eleştirel olarak incelenmesi olarak tanımlanabilir. Küresel salgınlar, kuraklıklar, savaşlar ve diğer faktörler, yiyecek ... -
Investigation of the Effect of Spice on Gastronomy History and Culture
(SAM A.Ş. Yayıncılık, 2022)The study aimed to determine the effect of spice on the history and culture of gastronomy. Qualitative research methods were used in the study, and a literature review was used to reveal the conceptual framework. ... -
Determining The Effect of Catering Companies' Attitudes Toward Customer Complaints on Customer Loyalty
(Journal of Interdisciplinary Food Studies, 2022)Catering companies are organizations that provide catering services with a pre-agreed menu and price, prioritizing public health. This study aimed to determine the effect of catering companies' attitudes toward customer ... -
The Effect of Relationship Marketing Practices on Customer Loyalty in the Food Service Industry: A Qualitative Study on Senior Sales and Marketing Professionals
(İrfan YAZICIOĞLU, 2023)This study aims to determine the effect of relationship marketing practices in food service businesses on customer loyalty. In the study, focus group interviews were conducted with seven senior sales and marketing ... -
Roma Mozaik Sanatında Gastronomi Öğelerinin Değerlendirilmesi
(Bayram KANCA, 2023)Avrupa'dan Afrika'ya ve oradan Asya'ya kadar olan geniş bir coğrafyada yaklaşık bin yıl ve üç kıtayı etkilemiş olan Roma sanatı; resim, mermer, mozaik, gümüş ve bronz eserler, toprak kaplar da dâhil birçok gastronomi ... -
Modern İdeolojinin Mekânsal Oluşumu: 1923-60 Yılları Arası Ankara Gazinoları
(Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 2023)Türkiye’de eğlence kültürü, özellikle cumhuriyetin ilanı ile bir modernleşme sürecine girmiştir. Gazinolar da bu dönemde ortaya çıkan ve ilk örneklerine İstanbul’da rastlanan sonrasında Ankara başta olmak üzere, başka ... -
Investigation of the effect and relationship of vegan cuisine on gastronomic culture
(Toros Üniversitesi, 2023)Nutrition, which is a physiological need, is directly related to gastronomy and is affected by many factors, including geographical, cultural, environmental, climatic, and socio-economic factors. Today, there are many ... -
Asya resim sanatında mürekkep tekniklerine dair bir seçki
(Kayseri Üniversitesi, 2023)Bu çalışma, Doğu Asya uygarlıklarına ait olan bazı mürekkep tekniklerini, benzerlik ve farklılıkları ile değerlendirmeyi amaçlamıştır. Bu karşılaştırma hem teknik hem de kavramsal boyutta ele alınmıştır. Ele alınan teknikler; ... -
Gıdalar, Özellikleri, Fonksiyonları ve Mutfak Uygulamaları
(Nobel Akademik Yayınları, 2022)Giriş: Ölçüm tekniklerinin mutfaklarda ve operasyonel alanlarda kullanımı, reçetelerin oluşmasında ve standartların korunmasında önemlidir. Bir reçete oluştururken ölçeklerin kullanılmasının önemi, bu tekniklerin sağladığı ... -
Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Gastronomi tarihi insanoğlunun beslenme gereksinimleri ile şekillenmiş olup yemek ise biyolojik, sosyal, kültürel, dini, politik ve ekonomik dinamik değişkenlerle bağlantılıdır. Bu çalışma ile ... -
Birleşmiş Milletler’in küresel beslenme ve gıda güvencesi politikalarının değerlendirilmesi
(Üzeyir KEMENT, 2022)Birleşmiş Milletlere bağlı Tarım ve Gıda Örgütü (FAO), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Gıda Programı (WFP) ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) küresel beslenme ve gıda güvencesi konularında çeşitli politikalar ...