dc.contributor.author | İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğü | |
dc.date.accessioned | 2021-07-12T20:14:06Z | |
dc.date.available | 2021-07-12T20:14:06Z | |
dc.date.issued | 2021 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/2860 | |
dc.description.abstract | Hızlı Okuma Teknikleri Semineri
İGMYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kübra SAĞLAM’ın danışmanlığını
yürüttüğü Gıda Teknolojileri Kulübü tarafından, 24.06.2021 tarihi saat 15.00’da “Hızlı
Okuma Teknikleri” konulu seminer düzenlenmiştir. Moderatörlüğünü Gıda İşleme
Bölümü, Gıda Teknolojisi Program Öğr. Gör. Eda ŞENSU’ nun yönettiği seminer de
konuşmacı olarak alanında uzman Serkan EKMEN yer almıştır. Seminer sırasında
Serkan EKMEN hızlı okuma da beyin ve göz koordinasyonu ile ilgili 6 tekniği
uygulamalı olarak anlatmıştır. Etkinlik başında öğretilen bu teknikler ile etkinlik
sırasında denemesi yapılan okumalarda katılımcıların ortalama 50-60 kelime
hızlarının arttığı tespit edilmiştir. Tekniklerin 63 gün boyunca devamı halinde göz
kaslarının gelişimi ve algı düzeyinin artması ile hayat boyu hızlı okuma ile zaman
yönetiminin de daha etkili yapılabileceği vurgulanmıştır.
Öğr. Gör. Kübra SAĞLAM | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/us/ | * |
dc.subject | İstanbul Gelişim Üniversitesi | en_US |
dc.subject | İstanbul Gelişim Üniversitesi Haftalık Üniversite Bülteni | en_US |
dc.subject | Bültenler | en_US |
dc.title | İstanbul Gelişim Üniversitesi Haftalık Üniversite Bülteni (21-25 Haziran 2021) | en_US |
dc.type | other | en_US |
dc.department | İstanbul Gelişim Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.issue | 105 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Yazar Denetimli Yayın | en_US |