GSF Gelişim: Güzel Sanatlar Fakültesi Haber ve Etkinlikler Bülteni (Sayı: 10, Nisan 2021) ﻿ ﻿ ﻿ - İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2021)
Hukuk Akademisyenliğinden Soyut Resmin Kuruculuğuna Uzanan Bir Yolculuk: Wassily Kandinsky (1866-1944) Kandinsky… Çağrışımları sıraladığımızda önümüze şu kelimeler sıralanmaktadır: Moskova, Odessa, Ural, Atlar, Akademi, Haystaks, Münih, Soyut Resim Sinestezi, Bauhaus. Moskova, çay tüccarı Silvestrovich Kandinsky ve güzelliği ile Lidya İvanova Tikheveya’nın tek çocuğu olarak 1866 yılında dünyaya geldiği şehirdir. Çocukluğunu geçirdiği yer ise Odessa, müzikle tanıştığı ve ailevi sıkıntıların yaşandığı dönemin tanığı kenttir. Eğitim aldığı akademi, bilindiği üzere bir sanat akademisi değil aslında hukuk fakültesi eğitimi ve sonrasında ise doçentliğe kadar yükselen bir çabanın tanığıdır.
Keywords: İstanbul Gelişim Üniversitesi; İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi; Bültenler