İstanbul Gelişim Üniversitesi İİSBF SosyoCom: Aylık Etkinlik ve Haber Bülteni (Sayı: 50, Şubat 2025) - İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2025)
Kitap İncelemesi: Altı Bardakta Dünya Tarihi Tom Standage’ın Altı Bardakta Dünya Tarihi adlı eseri, alışılagelmiş tarih kitaplarından farklı bir bakış açısı sunarak tarihe meraklı okuyucuların ilgisini çekiyor. Standage, kitabında dünyanın tarihsel gelişimini altı içecek üzerinden anlatıyor. Bu içecekler; bira, şarap, damıtık içkiler, kahve, çay ve kola. Standage kitabında sırasıyla bu içecekleri ele aldığı altı ayrı bölümde tarihe farklı bir perspektiften bakmamızı sağlıyor. Yazarın hem bu içeceklerin tüketim hikâyesine temas etmek hem de bu bağlamda insanlık tarihinin ekonomik, sosyal ve kültürel değişim ve dönüşümlerine ışık tutmaya çalışmak niyetinde olduğu fark ediliyor.
Keywords: İstanbul Gelişim Üniversitesi; İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi; Bültenler