İstanbul Gelişim Üniversitesi İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu2023-02-232023-02-232022https://hdl.handle.net/11363/3970GIDA İSRAFI Gıda israfı; gıdaların hasat veya nakil edilmesi sırasında çürümesi, tabakta bırakılan yemek artıkları, gereğinden fazla alışveriş yaparak ürünlerin tüketilememesi gibi sebeplerle ortaya çıkan bir durumdur. Bugün Dünya’da üretilen her 3 gıdadan 1’i çöpe giderken, bu israf iklim değişikliğine yol açan karbon salımının %8’ini oluşturuyor. Gıda israfını azaltmak ekonomik faydanın yanında sosyal ve çevresel pozitif etki de yaratır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United Statesİstanbul Gelişim Üniversitesiİstanbul Gelişim Meslek YüksekokuluBültenlerİstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu: Meslek Yüksekokul Bülteni (Cilt: 2, Sayı: 8, Ağustos 2022)Other28