Doğan, Murat2024-12-092024-12-092024https://hdl.handle.net/11363/89911980’li yıllarda, ben onlu yaşlardayken, 1910 doğumlu ve o zaman 70’li yaşlarında olan dedem çeşitli yiyeceklerin bollaştığını söyler ve gençliğinde çekilen yiyecek kıtlığı hikâyelerini anlatırdı. 1930’lu yıllarda yirmili yaşlarda bir delikanlıyken memleketinde ve askerde çok fazla yiyecek kıtlığı çektiklerini iç çekerek izah ederdi. Bunu “Un yapmak için bir avuç buğdaya bile muhtaç olduk.” diye ifade ederdi. Sonraki yıllarda tarihsel süreçleri incelediğimde, dedemin anlattıklarını tam olarak anlayabildim.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessSürdürülebilir GastronomiBüyük BuhranYeşil MutfakYeşil Mutfak Uygulamaları ve Sürdürülebilirliğe KatkılarıYeşil Mutfak EkipmanlarıMutfakta Bilim Var-Eylül 2024: Gastronomide Yeni Trend Sürdürülebilir Gastronomi ve Yeşil MutfakContribution To Periodical9