Özkarabulut, Ayşe HuriOnur Öztürk, Hande Nur2022-06-022022-06-0220222459-00452791-6499https://hdl.handle.net/11363/3555İÇİNDEKİLER Editörden iii İçindekiler v Konu Özetleri vii Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat MUTUŞ ile Röportaj 1 VEGAN BESLENMENİN KEMİK SAĞLIĞINA ETKİSİ 7 GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR 12 MENOPOZ SONRASI SOYA FASULYESİ KULLANIMI 17 YENİ NORDİK DİYETİ ve HASTALIKLARLA İLİŞKİSİ 22 LAKTOZ İNTOLERANSI 25 REAKTİF HİPOGLİSEMİ ve DİYET UYGULAMALARI 32 NANOTEKNOLOJİNİN GIDALARA UYGULANMASI ve SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ 40 EFSANE SEBZE BAMYA 47 BEYAZ ET DEDİK, TAVUĞU HİÇ KONUŞMADIK 53 MANTAR YENMELİ Mİ? HANGİSİ YENMELİ? 59 TURUNÇGİLLERİ NE KADAR TÜKETELİM? FAZLASI GEREKLİ Mİ? 67 PEYNİR ve ÇEŞİTLERİ: BESLENMEMİZDEKİ YERİ 72 SİMİT OLMAZSA OLMAZ 84 OSTEOPOROZ: KEMİKLERİMİZE NE OLDU? NEDEN OLDU? 88 KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLAR ve BESLENME 94 OBEZİTE ve OTİZM İLİŞKİSİ: NE YAPABİLİRİZ? 100 SOSYAL MEDYANIN BESİN SEÇİMİNE ETKİSİ 106 İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK TÜRKÇE BÖLÜMÜ POSTER SERGİSİ DÜZENLEDİ 111 “SAĞLIKLI YAŞAYALIM, OBEZİTEDEN KORUNALIM” ETKİNLİĞİ 121trinfo:eu-repo/semantics/openAccessAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United Statesİstanbul Gelişim ÜniversitesiTARÇIN: İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrenci DergisiIstanbul Gelisim Universityİstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri FakültesiIstanbul Gelisim University Faculty of Health SciencesTARÇIN Dergisi, Sayı: 2021-2022Other2021-2022