İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu2025-08-012025-08-012025https://hdl.handle.net/11363/10171GIDA ATIKLARINI DEĞERE DÖNÜŞTÜRMEK: MEYVE VE SEBZE İŞLEME ARTIKLARINDA YENİ UFUKLAR Meyve ve sebze işleme endüstrisi, gıda zincirinde önemli bir rol oynamasına rağmen, üretim süreçlerinde oluşan organik atıklarla çevresel sorunları da beraberinde getirmektedir. Kabuk, çekirdek, posa ve lif gibi işleme artıkları yalnızca atık değil; biyoyakıt, doğal katkı maddesi, kompost, hayvan yemi ve biyolojik olarak aktif bileşikler açısından büyük bir potansiyel barındırmaktadır. Bu atıkların doğru yöntemlerle değerlendirilmesi, hem ekonomik hem de çevresel sürdürülebilirlik açısından kritik bir fırsat sunmaktadır [1-3].trinfo:eu-repo/semantics/openAccessİstanbul Gelişim Üniversitesiİstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluBültenlerİstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Aylık Haber ve Etkinlik E-Bülteni (Sayı: 55, Temmuz 2025)Other55