Doğan, Murat2025-08-062025-08-062018978-605-7928-07-8https://hdl.handle.net/11363/10219Catering hizmetlerinde menü, çok önemli bir üretim planlama aracıdır. Öyle bir planlama aracıdır ki işletmenin tüm bölümlerini ilgilendirir. Planlanan menüye göre yer seçilir ve dizayn edilir. Mutfak ekipmanları menüye göre alınır. Hammaddelerin satın alınması menüye göre planlanır. Çalışan, menüye göre işe alınır. Üretim planı yine menüye göre yapılır. Servis düzeni menüye göre belirlenir. Kısacası catering hizmetleri için menü, önemli ve vazgeçilmez bir rehberdir. Bunun yanında menüler işletmeler için müşterilerin istek ve beklentilerini karşılayabilecek satış ve pazarlama aracıdır. Menüler sadece yemek listeleri değildir. Müşteriler ve özellikle potansiyel müşteriler için imaj ve iletişim aracıdır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessToplu Beslenme SistemleriCatering HizmetleriCatering Yönetim SistemleriToplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi : Menü Planlama ve Standart ReçetelerBook Chapter164