İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi2023-02-252023-02-252022https://hdl.handle.net/11363/4010Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu, "Uygulama Mutfaklarında Atık Yönetimi" İsimli Çalıştayda Eğitim Verdi! Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Türkçe) Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu, 25-27 Ekim 2022 tarihleri arasında, online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilen ‘‘Tübitak 2237- A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı, Uygulama Mutfaklarında Atık Yönetimi’’ isimli çalıştay da eğitimci olarak görev aldı. Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu, ‘‘Mutfak Atıklarının Geri Dönüşümü’’ isimli çalıştayı gerçekleştirerek atık yönetimi, atıkların geri dönüşüm uygulamaları hakkında eğitim vermiştir. Eğitimde, mutfaklarda uygulamalar sonrasında oluşan, uygulama öncesi doğru planlama yapılmadığı için israf niteliği taşıyan ya da depolama koşullarına bağlı doğrudan atık konumuna geçen gıdaların, geri dönüşüm ve ileri dönüşümünün sürdürülebilir gastronomi açısından öneminin altı çizildi. Programın detaylı bilgisine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: https://deumutfaktaatikyonetimitubitak.wordpress.com/etkinlik-programi/trinfo:eu-repo/semantics/openAccessAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United Statesİstanbul Gelişim ÜniversitesiUygulamalı Bilimler FakültesiBültenlerİstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi: Aylık Bülten (Kasım 2022)OtherKasım 2022