Ara
Toplam kayıt 12, listelenen: 1-10
Asya resim sanatında mürekkep tekniklerine dair bir seçki
(Kayseri Üniversitesi, 2023)
Bu çalışma, Doğu Asya uygarlıklarına ait olan bazı mürekkep tekniklerini, benzerlik ve farklılıkları ile
değerlendirmeyi amaçlamıştır. Bu karşılaştırma hem teknik hem de kavramsal boyutta ele alınmıştır. Ele alınan
teknikler; ...
Modern İdeolojinin Mekânsal Oluşumu: 1923-60 Yılları Arası Ankara Gazinoları
(Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 2023)
Türkiye’de eğlence kültürü, özellikle
cumhuriyetin ilanı ile bir modernleşme
sürecine girmiştir. Gazinolar da bu dönemde
ortaya çıkan ve ilk örneklerine İstanbul’da
rastlanan sonrasında Ankara başta olmak
üzere, başka ...
Roma Mozaik Sanatında Gastronomi Öğelerinin Değerlendirilmesi
(Bayram KANCA, 2023)
Avrupa'dan Afrika'ya ve oradan Asya'ya kadar olan geniş bir coğrafyada yaklaşık bin yıl ve üç
kıtayı etkilemiş olan Roma sanatı; resim, mermer, mozaik, gümüş ve bronz eserler, toprak kaplar
da dâhil birçok gastronomi ...
Gıda Çalışmalarında Yeni Yaklaşım: Gıda Egemenliği
(Gülizar CENGİZ, 2023)
Gıda çalışmaları, bilim, sanat, tarih, toplum ve diğer alanlarda yiyecek ve onun çeşitli yönlerinin eleştirel olarak incelenmesi
olarak tanımlanabilir. Küresel salgınlar, kuraklıklar, savaşlar ve diğer faktörler, yiyecek ...
Yemek Eleştirmenliğinin Gastronomiye Olan Etkilerinin Araştırılması
(Hakan KOÇ, 2023)
Çalışma ile gastronomi açısından önemli yeri olan yemek eleştirmenliğinin derinlemesine
anlaşılması ve gastronomiye olan etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada literatür ve
doküman incelemesi ve içerik analizi ...
Neoliberal Yönetimsellik Bağlamında Türkiye’de Merkez Haber Medyasında Yer Alan Ekonomi Haberlerinin İncelenmesi: ‘Hürriyet’ ve ‘Sabah’ Örneği
(Üsküdar Üniversitesi, 2023)
Bu çalışma, Türkiye’de neoliberal yönetimselliğin merkez medyasında yer alan
ekonomi haberleri üzerindeki yansımalarını tartışmayı amaçlamaktadır. Bu amaç
doğrultusunda, merkez haber medyasından Hürriyet ve Sabah gazeteleri ...
Gastronomi Mühendisliğine Giriş
(Nobel Akademik Yayınları, 2023)
Bir şefin hazırladığı yemeğin tadı, lezzeti, görselliği gibi tüm özelliklerini bütüncül bir
bakış açısıyla değerlendirmesi gerekmektedir. Bu bakış açısı da gastronomi alanının
mühendislik bilgi, beceri ve deneyimlerine ...
Yiyecek ve İçecek Sektöründe Endüstri 4.0 Uygulamaları: Gastronomi 4.0
(IKSAD CONFERENCE PLATFORM, 2023)
19. yüzyılda Sanayi Devriminin getirdiği paradigma değişimi diğer alanlarda olduğu gibi
gastronomi alanında da büyük değişimleri başlatmış ve standartlaşma, depolama ve nakliye
koşullarının iyileştirilmesi ve çeşitli ...
Salgın Süreçlerinde Sağlık Hizmetlerinin Sürdürülebilmesine Yönelik Geliştirilen Mekânsal Stratejilerin Değerlendirilmesi
(Ankara Üniversitesi, 2023)
Salgın sürecinde, sağlık kuruluşlarında, salgın hastalıktan kaynaklanan yoğunluklar yaşanmakta ve
hastalığa bağlı oluşan ağır semptomlar ile ilgili sağlık hizmeti taleblerinde artış olmaktadır. Salgın ile
bağlantılı ...
Yeşil Mutfak, Sürdürülebilirlik ve Gastronomi
(Eray Yayınları, 2023)
1929 yılında patlak veren Büyük Buhran sonrası yaşanan ekonomik sorunların aşılabilmesi için
gelişmiş ülkeler, sanayileşmeye ve üretime odaklanmıştır. Bu tercih dünya ekosisteminin
bozulma tehlikesini beraberinde getirmiş ...