Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Roma Mozaik Sanatında Gastronomi Öğelerinin Değerlendirilmesi
(Bayram KANCA, 2023)
Avrupa'dan Afrika'ya ve oradan Asya'ya kadar olan geniş bir coğrafyada yaklaşık bin yıl ve üç
kıtayı etkilemiş olan Roma sanatı; resim, mermer, mozaik, gümüş ve bronz eserler, toprak kaplar
da dâhil birçok gastronomi ...
Gıda Çalışmalarında Yeni Yaklaşım: Gıda Egemenliği
(Gülizar CENGİZ, 2023)
Gıda çalışmaları, bilim, sanat, tarih, toplum ve diğer alanlarda yiyecek ve onun çeşitli yönlerinin eleştirel olarak incelenmesi
olarak tanımlanabilir. Küresel salgınlar, kuraklıklar, savaşlar ve diğer faktörler, yiyecek ...
Yemek Eleştirmenliğinin Gastronomiye Olan Etkilerinin Araştırılması
(Hakan KOÇ, 2023)
Çalışma ile gastronomi açısından önemli yeri olan yemek eleştirmenliğinin derinlemesine
anlaşılması ve gastronomiye olan etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada literatür ve
doküman incelemesi ve içerik analizi ...
Yiyecek ve İçecek Sektöründe Endüstri 4.0 Uygulamaları: Gastronomi 4.0
(IKSAD CONFERENCE PLATFORM, 2023)
19. yüzyılda Sanayi Devriminin getirdiği paradigma değişimi diğer alanlarda olduğu gibi
gastronomi alanında da büyük değişimleri başlatmış ve standartlaşma, depolama ve nakliye
koşullarının iyileştirilmesi ve çeşitli ...
Kahvenin Türk Gastronomi Tarihi ve Kültürü Açısından Değerlendirilmesi
(Toros Üniversitesi, 2023)
Kahve bitkisi Rubiaceae ailesinin Coffea cinsinde hoş kokan beyaz çiçekli, kiraza benzeyen iki
çekirdekli kırmızı meyveleri olan Tropikal bir ağaçtır. Geleneksel üretim yöntemlerinde; kahve
meyveleri olgunlaştıktan sonra ...
Mutfaklarda Yapay Zekânın Kullanımı ve Geleceği
(Ufuk Üniversitesi, 2023)
Akıllı teknolojilerin en önemli unsurlarından biri olan yapay zekânın tüm özelliklerini içinde
barındırmakta olan akıllı mutfaklar günümüzün ve geleceğin en önemli kavramlarından ve
olgularından biri olacaktır. Günümüzde ...