Kurum Yazarı "Doğan, Murat" Diğer Atıf Dizinlerdeki Yayınlar İçin Listeleme
-
A Research on the General Knowledge of Pastry Chefs About Food Colorings and Their Awareness of Reading Labels
Doğan, Murat; Olgay, Pelin (2022)Food colorings are substances commonly used to increase the desire to eat by making the appearance of the food more attractive. This study aims to determine the general knowledge of pastry chefs about food colorings and ... -
Roma Mozaik Sanatında Gastronomi Öğelerinin Değerlendirilmesi
Doğan, Murat; İkibudak, Ece Nur (Bayram KANCA, 2023)Avrupa'dan Afrika'ya ve oradan Asya'ya kadar olan geniş bir coğrafyada yaklaşık bin yıl ve üç kıtayı etkilemiş olan Roma sanatı; resim, mermer, mozaik, gümüş ve bronz eserler, toprak kaplar da dâhil birçok gastronomi ... -
Stratejik Yönetim Uygulamaları
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2022)Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hızlı sanayileşme, kadınların iş yaşamına katılımının artması ve böylece ev dışında yemek yeme olgusunda görülen çok hızlı artış, toplu beslenme hizmetlerinin halk sağlığı açısından ... -
Toplam Kalite Yönetimi
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2022)Catering hizmeti veren işletmelerin sektörel rekabet ortamında başarılı olabilmeleri için Toplam Kalite Yönetimi yaklaşımını benimsemesi ve uygulaması gerekmektedir. Toplam Kalite Yönetim Sistemi; Kalite Kontrol veya Son ... -
Toplu Beslenme Mutfaklarında İş Sağlığı ve Güvenliği
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2022)Diğer sektörlerde olduğu gibi catering sektöründe de iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle sorunlar yaşamaktadır. Mutfaklarda bir işin doğru yapılması, onun aynı zamanda güvenli bir şekilde yapılmasını da ... -
Yemek Eleştirmenliğinin Gastronomiye Olan Etkilerinin Araştırılması
Doğan, Murat; Öztürk, Seray Merve (Hakan KOÇ, 2023)Çalışma ile gastronomi açısından önemli yeri olan yemek eleştirmenliğinin derinlemesine anlaşılması ve gastronomiye olan etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada literatür ve doküman incelemesi ve içerik analizi ... -
Yeşil Mutfak, Sürdürülebilirlik ve Gastronomi
Doğan, Murat (Eray Yayınları, 2023)1929 yılında patlak veren Büyük Buhran sonrası yaşanan ekonomik sorunların aşılabilmesi için gelişmiş ülkeler, sanayileşmeye ve üretime odaklanmıştır. Bu tercih dünya ekosisteminin bozulma tehlikesini beraberinde getirmiş ... -
Yiyecek ve İçecek Sektöründe Endüstri 4.0 Uygulamaları: Gastronomi 4.0
Doğan, Murat (IKSAD CONFERENCE PLATFORM, 2023)19. yüzyılda Sanayi Devriminin getirdiği paradigma değişimi diğer alanlarda olduğu gibi gastronomi alanında da büyük değişimleri başlatmış ve standartlaşma, depolama ve nakliye koşullarının iyileştirilmesi ve çeşitli ...