Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKuyulu Bozdoğan, Fatma Bengü
dc.contributor.authorTazeoğlu, Aybala
dc.date.accessioned2024-02-20T18:00:01Z
dc.date.available2024-02-20T18:00:01Z
dc.date.issued2023en_US
dc.identifier.issn2536-4499
dc.identifier.issn2602-2605
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/7052
dc.description.abstractDiyet lifleri kardiyovasküler hastalık, diabetes mellitus, obezite ve kanser gibi yaşamı tehdit eden kronik hastalıkların kontrolünde yararlı etkilerinden dolayı insan sağlığında potansiyel formülasyonlar olarak bilinir. Son yıllarda dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları diyetle lif alımı ile kanser arasındaki etkileşimi değerlendirmek için büyük ilgi gösterdiler. Mevcut incelemenin ana odak noktası diyetle lif alımının önemini açıkça vurgulamaktır. Şimdi, beslenme ile lif alımının gelecek vaat eden sağlık yararlarını kanıtlamak için yeni formülasyonlar geliştirilmesi hedeflenmektedir.en_US
dc.description.abstractDietary fibers are known as potential formulations in human health thanks to their beneficial effects in the control of life-threatening chronic diseases including cardiovascular disease, diabetes mellitus, obesity and cancer. In recent decades, scientists around the world have devoted tremendous interest to evaluating the interplay between dietary fibers intake and cancer. The main focus of the current review is to highlight the importance of dietary fibers expressively. Now, to significantly achieve the promising health benefits from these dietary fibers, it is aimed to develop novel formulations to enhance and scale up their efficacy.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Pressen_US
dc.relation.isversionofhttps://doi.org/10.38079/igusabder.980978en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKanseren_US
dc.subjectDiyet posasıen_US
dc.subjectOnkolojide beslenmeen_US
dc.subjectCanceren_US
dc.subjectDietary fibersen_US
dc.subjectNutrition in oncologyen_US
dc.titleKanser Türlerinde Diyet Posası Alımının Etkisi Nedir?en_US
dc.title.alternativeWhat is the Effect of Dietary Fiber Intake on Cancer Types?en_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofİstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisien_US
dc.departmentİstanbul Gelişim Üniversitesien_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0003-4400-6271en_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0002-4144-8456en_US
dc.identifier.issue21en_US
dc.identifier.startpage1304en_US
dc.identifier.endpage1313en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster