Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2024-02-15T10:44:47Z
dc.date.available2024-02-15T10:44:47Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.isbn978-605-7928-07-8
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/7027
dc.description.abstractDiğer sektörlerde olduğu gibi catering sektöründe de iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle sorunlar yaşamaktadır. Mutfaklarda bir işin doğru yapılması, onun aynı zamanda güvenli bir şekilde yapılmasını da gerektirmektedir. Bu bağlamda bu bölümde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin temel kavramlar, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları ve çalışma koşulları hakkında temel bilgiler verilecektir. Kazaların önlenebilmesi için mutfaklarda hangi olumsuz koşulların meydana geldiğini bilmemiz gerekmektedir. Böylece kazaların oluşmasını sağlayan nedenler ortadan kaldırılmış olacak ve iş güvenliği sağlanacaktır. Yönetiminden sorumlu kişiler kazaları önlemek için gerekli önlemleri almakla yükümlüdürler. Kazalar çoğunlukla, iş yükünün yoğun olduğu zamanlarda gerçekleşir. Kazalar; yorgunluk, bilgisizlik, dikkatsizlik ve düzensizlikten ileri gelir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNobel Akademik Yayınlarıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİş Güvenliğinin Amacıen_US
dc.subjectMutfak Düzeni, Hijyen ve Temizliken_US
dc.subjectMeslek Hastalıklarının Sınıflandırılmasıen_US
dc.subjectİş Sağlığı ve Güvenliği Problemleri İçin Çözümler Önerilerien_US
dc.subjectNobel Akademik Yayınlarıen_US
dc.titleToplu Beslenme Mutfaklarında İş Sağlığı ve Güvenliğien_US
dc.typebookParten_US
dc.relation.ispartofToplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimien_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6391-4887en_US
dc.identifier.startpage447en_US
dc.identifier.endpage456en_US
dc.relation.publicationcategoryKitap Bölümü - Ulusalen_US
dc.contributor.institutionauthorDoğan, Murat


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster