Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorEgeli, Serdar
dc.contributor.authorKızıldemir, Özgür
dc.contributor.authorHülağa Kaderoğlu, Gizem
dc.date.accessioned2024-01-08T00:01:14Z
dc.date.available2024-01-08T00:01:14Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/6890
dc.description.abstractGastronomi unsurlarının turizm endüstrisine olan katkılarının artması gastronomi turizmi kavramını ortaya çıkarmış ve gastronomi bilimi, turizmin bir alt dalı haline gelmiştir. Gastronomi turizminin bilinirliğinin artması üzerinde yapılan çalışmaların artmasına ve dünyadaki akımlardan etkilenmesini sağlamıştır. Dünyadaki bu akımlar arasında yer alan ve ihtiyaç sonucu ortaya çıkan sürdürülebilirlik kavramının öneminin toplumlar tarafından anlaşılması ile gastronomi turizminde de etkileri görülmeye başlanmıştır. Sürdürülebilir gastronomi turizmi, gastronomi turizmini oluşturan etkenlerin gelecek nesillere aktarılabilir olmasını, günümüzdeki unsurlarının bilinirliklerinin arttırılmasını hedeflemektedir. Sürdürülebilir gastronomi turizmi başlığı altında bu amacı gerçekleştirmek amacıyla çeşitli mutfak akımları ortaya çıkmıştır. Araştırmada; bu akımlardan biri olan yenilebilir böceklerin tüketilmesinin ardında yatan sebepler, insan sağlığına ve çevreye etkileri, yaygınlaşabilmeleri için gerekli unsurların neler olduğu konuları üzerine literatür çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve sürdürülebilir gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi amaçlanmıştır.en_US
dc.description.abstractThe increase in the contribution of gastronomy elements to the tourism industry has revealed the concept of gastronomy tourism and the science of gastronomy has become a sub-branch of tourism. The increase in the awareness of gastronomic tourism has increased the studies on it and it has been affected by the currents in the world. With the understanding of the importance of the concept of sustainability, which is among these trends in the world and emerged because of need, by the societies, its effects have also begun to be seen in gastronomy tourism. Sustainable gastronomy tourism aims to transfer the factors that make up gastronomic tourism to future generations and to increase the awareness of today 39 elements. Various culinary trends have emerged to realize this aim under the title of sustainable gastronomy tourism. In the research, it is aimed to carry out literature studies on the reasons behind the consumption of edible insects, which is one of these trends, their effects on human health and the environment, and what are the necessary elements for their spread, and to evaluate them within the scope of sustainable gastronomy tourism.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİrfan Yazıcıoğluen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2022.1109en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSürdürülebilir gastronomien_US
dc.subjectSürdürülebilir gastronomi turizmien_US
dc.subjectYenilebilir böcekleren_US
dc.subjectSustainable gastronomyen_US
dc.subjectSustainable gastronomy tourismen_US
dc.subjectEdible insectsen_US
dc.titleSürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Böcekleren_US
dc.title.alternativeEdible Insects within the Scope of Sustainable Gastronomy Tourismen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.departmentİktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesien_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0002-1101-5676en_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0003-4040-4547en_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0001-6722-1519en_US
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage2638en_US
dc.identifier.endpage2664en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorEgeli, Serdar
dc.contributor.institutionauthorHülağa Kaderoğlu, Gizem


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster