Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Turist Harcamalarının Bölgesel Kalkınmaya Ekonomik Etkileri: Adana Örneği
(Gazi University Faculty of Tourism, Department of Gastronomy and Culinary Arts, 2018)
Son zamanlarda bölgesel kalkınma politikaları açısından turizmin önemli rol oynadığı
görülmektedir. Bu çalışmanın amacı, Adana’ya gelen turistlerin yaptığı harcamaları
detaylı olarak inceleyerek bölge ekonomisine yaptığı ...
Afyonkarahisar Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme
(Gazi University Faculty of Tourism, Department of Gastronomy and Culinary Arts, 2019)
Türk mutfak kültürünün uzun tarihsel süreçler sonucunda ortaya çıktığı ve dünyada önemli
yere sahip olduğu söylenebilir. Afyonkarahisar’ın mutfak kültürü incelendiğinde yöredeki
tarım ile hayvancılık faaliyetlerinin yoğun ...
Seyahat Motivasyonlarının X, Y ve Z Kuşaklarına Göre Farklılıklarının İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma
(İdeal Kent Yayınları, 2020)
Turizm pazarlamasında yaş faktörü önemli bir pazar bölümlendirme kriteri olarak kabul edilmektedir.
Bireyler doğdukları yıla göre X, Y ve Z şeklinde belli kuşaklara ayrılmaktadır. Her kuşağın kendine
has öne çıkan bazı ...
Afyonkarahisar’da Faaliyet Gösteren Beş Yıldızlı Otel İşletmelerine Yönelik Yapılan Yorumların ve E-Şikâyetlerin Değerlendirilmesi
(Cahit Aydemir, 2019)
Bu çalışmada Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren turizm işletme belgeli beş yıldızlı otel işletmelerine yönelik
internet ortamında yapılan müşteri yorumlarının incelenerek şikâyet unsurlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. ...
İstanbul’daki Çin Restoranlarına Yönelik Yapılan Yorumların ve E-Şikâyetlerin Değerlendirilmesi
(İrfan Yazıcıoğlu, 2019)
Bu çalışmada İstanbul’da faaliyet gösteren Çin restoranlarına yönelik müşteri yorumlarının
ve şikâyetlerinin incelenerek, müşteri şikâyet konularının belirlenmesi ve işletmelere
yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi ...
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Böcekler
(İrfan Yazıcıoğlu, 2022)
Gastronomi unsurlarının turizm endüstrisine olan katkılarının artması gastronomi turizmi
kavramını ortaya çıkarmış ve gastronomi bilimi, turizmin bir alt dalı haline gelmiştir.
Gastronomi turizminin bilinirliğinin artması ...