Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorİbiş, Salim
dc.contributor.authorKızıldemir, Özgür
dc.contributor.authorÇöp, Serdar
dc.date.accessioned2023-11-26T14:13:42Z
dc.date.available2023-11-26T14:13:42Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/6505
dc.description.abstractBu çalışmada İstanbul’da faaliyet gösteren Çin restoranlarına yönelik müşteri yorumlarının ve şikâyetlerinin incelenerek, müşteri şikâyet konularının belirlenmesi ve işletmelere yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın amacı doğrultusunda tripadvisor.com sitesinde İstanbul’daki Çin restoranlarına yönelik yapılmış olan yorumlar nitel araştırma yöntemlerinden içerik analizi tekniği kullanılarak analiz edilmiştir. Şikâyet içerikli yorumlarda geçen şikâyet unsurlarının ağırlıklı olarak hangi temalar altında yoğunlaştığı belirlenmiştir. Araştırma sonucunda müşteriler tarafından yapılan yorumların %39’u şikâyet içerikli olduğu belirlenmiştir. Bu şikâyetler; ürün, fiyat, fiziki koşullar ve hizmet kalitesi olmak üzere dört ana temadan oluştuğu görülmüştür. Restoran işletmeleri ortaya çıkan şikâyet unsurları çerçevesinde iyileştirme yapmaları, gerekli önlemleri almaları, müşteri şikâyetleri dikkate alınarak buna göre ürün ve hizmet tasarımına gitmelidirler.en_US
dc.description.abstractIn this study, customer comments and complaints about Chinese restaurants operating in Istanbul were examined and it was aimed to determine customer complaint issues and to develop suggestions for solutions to businesses. For the purpose of the study, comments on Chinese restaurants in Istanbul on tripadvisor.com site were analyzed using qualitative research methods and content analysis techniques. It has been determined in which cases the complaints in the complainant comments are mainly concentrated under the themes. As a result of the survey, 39% of the comments made by the customers were found to be complaints. These complaints consist of four main themes: product, price, physical conditions and quality of service. Restaurant operators should make improvements in the frame of complaints, take the necessary precautions, and take into account customer complaints and design products and services accordingly.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİrfan Yazıcıoğluen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2019.375en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTurizmen_US
dc.subjectÇin restoranlarıen_US
dc.subjectE-Şikâyeten_US
dc.subjectTripadvisoren_US
dc.subjectTourismen_US
dc.subjectChinese restaurantsen_US
dc.subjectE-Complaintsen_US
dc.subjectTripadvisoren_US
dc.titleİstanbul’daki Çin Restoranlarına Yönelik Yapılan Yorumların ve E-Şikâyetlerin Değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeEvaluation of E-Complaints and Comments on Chinese Resaurants in Istanbulen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.departmentİktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesien_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0002-2404-9218en_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0003-4040-4547en_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0002-1101-5676en_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage505en_US
dc.identifier.endpage521en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorİbiş, Salim
dc.contributor.institutionauthorKızıldemir, Özgür
dc.contributor.institutionauthorÇöp, Serdar


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster