İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi: Aylık Etkinlik ve Haber Bülteni (Cilt: 3, Sayı: 32, Ağustos 2023)
Abstract
Glutensiz beslenenler için vitamin deposu: Karabuğday!
Karabuğday, son yıllarda çokça tercih edilen bir besin hâline geldi. Adında geçen buğday nedeniyle
bir tahıl çeşidi sanılmaması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Öğr. Gör. Zeynep
Şeyda BİLİM, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan karabuğdayın özellikle gluten
hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları tarafından tüketilmesini önerdi.
Pseudo-tahıl olarak bilinen karabuğday, glüten içermemesi ve yüksek besin değerleri sebebiyle
sağlıklı yaşama önem verenler ve gluten hassasiyeti olanlar tarafından büyük rağbet görüyor.
Buğday, çavdar ve arpada bulunan gluten proteinlerinin neden olduğu çölyak hastalığı bulunan
kişilerin glütensiz diyet uygulaması gerektiğini belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık
Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Zeynep Şeyda
BİLİM, karabuğdayın önemli bir bitkisel protein kaynağı olduğunu vurgulayarak, birçok vitamin ve
mineral barındırmasının yanı sıra iyi bir lif kaynağı olduğunu da ifade etti.
Volume
3Issue
Ağustos 2023Collections
- Bültenler [69]
- Fakülte/Yüksekokul Aylık Bültenleri [584]
The following license files are associated with this item: